AK Partili Burhan Kuzu’ya yönelik Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin yumurtalı eylemi tartışılırken, Başkent’te kritik bir dava açıldı. Ekim ayında Ankara Üniversitesi’nde katıldığı bir konferansta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a yumurta atan Nihal Çarıkçı adındaki öğrencinin 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

‘UZLAŞMAM’
Ankara Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer tarafından tamamlanan iddianame, mahkemeye sunuldu. İddianamede; öğrenci Nihal Çarıkçı hakkında dava açılması istenirken “eylemin küçük düşürmek amaçlı; onur, şeref ve saygınlığı incitecek ölçüde olduğu, normal protesto gösterisi sınırlarını aşıp suç boyutlarına ulaştığı” vurgusu yapıldı.

Yine iddianamede; yasa gereği kendisine hatırlatılan “uzlaşma” teklifini kabul etmediği belirtilen Egemen Bağış’ın “Kız öğrenci bana yumurta attı. Siyah renkli ceketimin sol omuz kısmı kirlendi. Bana yumurta atan Nihal Çarıkçı’dan demokratik protesto hakkını aşarak, fiziki şiddet içeren davranışından dolayı davacı ve şikâyetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum” şeklindeki sözlerine yer verildi.

SUÇU SABİT’
İddianamenin son bölümünde; olayla ilgili polis tutanakları, çoğu polis olan görgü tanıkları ve olay sırasında çekilen görüntü ve fotoğraf kayıtlarıyla şüphelinin suçunun sabit olduğu belirtildi. Çarıkçı’nın, TCK’nın 125. maddesinde yer alan “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılanarak cezalandırılması istendi.

(sb)