Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Marmara Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde, üniversitenin kurucu rektörü ve hocası Prof. Dr. Orhan Oğuz’dan anlamlı bir teşekkür aldı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

Prof. Dr. Orhan Oğuz, “Hepsi memlekete faydalı işler yürütüyor. O insanlarla, Başbakan ile iftihar ediyoruz. Allah razı olsun, yetişti ve şimdi ülkenin imarı, inşası, batıya, Avrupa Topluluğuna yürümesi için gayret sarf ediyor. Allah muvaffak etsin. Teşekkür ediyorum” dedi.

 Marmara Üniversitesinin 2010-2011 akademik yıl açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Oğuz, 66 yıldan beri bu kurumun muhtelif yerlerinde görev yaptığını anımsatarak, 1944 yılında öğrenci olarak girdiği Marmara Üniversitesinde doçent ve profesörlük unvanı aldığını, çok öğrenci yetiştirdiğini anlattı.

Marmara Üniversitesinin birçok devlet adamı yetiştirdiğini belirten Oğuz, şöyle konuştu:

''Türk iktisadi hayatına yön veren birçok değerli insanlarımız var. Bunları yetiştiren ve rahmeti rahmana kavuşan hocalarımı minnetle, şükranla anıyorum. Ben de ayağı çukurda olan bir insanım, bir sonraki toplantıya ya gelirim ya gelemem. Onun için bugün buraya şeref veren ve bizim yetiştirdiğimiz değerli mezunumuz olan başbakanımızın önünde fazla konuşmak istemiyorum. Sözü ona bırakmak istiyorum.''

Üniversiteden ayrılalı 20 yıl olduğunu belirten Oğuz, ''20 yıl sonra bu kadirşinas davranışı gösteren rektöre de teşekkür ediyorum. Çünkü işi bitmiş, emekliye ayrılan insanları pek arayan soran olmaz ama bizim yetiştirdiklerimiz pek öyle değil. Hepinize başarılar biliyorum'' diye konuştu.

 ''SİZİNLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ''-

 Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Mezunu ve mensubu olduğunuz bu bilim yuvasına hoş geldiniz’ diye selamladı.

Marmara Üniversitesinin 127 yıl önce kurulduğunu belirten Zafer Gül, “Üniversitemizin sizler gibi bir lideri ve başbakanı ülkemize kazandırmış olmasından büyük onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Gül, üniversitenin 1887'de 13 kişiden oluşan mezun sayısının bu yılın Haziran ayında 10 bini aştığını, 60 bin öğrencisi, 3 bini aşkın öğretim elemanı ile 10 ilçeye yayılan 15 yerleşkesi ile ülkenin en büyük yüksek öğretim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Rektör Zafer Gül, 700'ü aşkın farklı dalda eğitim verdiklerini, çok dilli eğitimi veren ilk kurum olduğunu söyledi.

Türkiye'nin farklı kültür ve medeniyetlere beşiklik eden zengin ve bir o kadar zor bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Gül, bugün dünyanın en saygın, güvenilir ve zengin ülkelerinden biri haline gelen ülkenin eğitimli genç beyinlere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bu nedenle üniversitenin misyon ve hedeflerini yeniden tanımlamalarının önemine işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Büyük ülkelerin büyük üniversiteleri olmalı. Üniversite olarak hedefimiz eğitimde kaliteyi yükseltmek, istihdam edilebilir yeterlilikle mezunlar vermek, nitelikli ve ürüne dönük araştırma yapmaktır.” şeklinde konuştu. Gül, bu hedefleri gerçekleştirmekte kararlı olduklarını, bu kapsamda üniversitenin, fiziksel imkan ve alt yapıya kavuşturulmasının acil ve çok önemli bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Üniversitenin araştırma geliştirme kabiliyetleri ve fiziksel alt yapısını geliştirmek için master planını tamamlamak üzere olduklarını belirten Erdoğan, “Üniversitemiz için birçok hayalimiz var. Bunları hayal olmaktan çıkarıp, gerçeğe dönüştürmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Başarımız Türkiye'nin başarısı olacaktır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuşmasının ardından plaket sundu.