TBMM Genel Kurulu’nda, 2011 Mali Yılı Bütçesi’nin, tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Meclis’e gecikmeli olarak gelen Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’nin Genel Kurul’da bütçe üzerine grubu adına konuşma yaptığı sırada Genel Kurul salonuna geldi.

Erdoğan gelmeden önce konuşmaları kuliste izlemeyi tercih eden Milletvekilleri, Başbakan’ın Genel Kurul salonuna girmeleri ile birlikte onlar da toplu halde salona girmeyi tercih ettiler.

Bu arada bazı milletvekilleri, kulis bahçesinde sigara içen diğer milletvekillerinin Genel Kurul salonuna girmelerini isteyerek, "Patron burada" diyerek Erdoğan’ın geldiğini işaret ettiler.

ERDOĞAN’I GÜLDÜREN NOT
Erdoğan’a sık sık milletvekilleri tarafından notlar iletildi. Erdoğan, gelen notların bir kısmını cebine koyarken, birkaç notu da önünde duran dosyanın arasına yerleştirdi.

Erdoğan’a daha sonra "A4" kağıdına yazılan bir not iletildi. Erdoğan bir iki dakika notu okudu ve gülümsemeye başladı. Erdoğan daha sonra notu yanında oturan Devlet Bakanı Cemil Çiçek’e gösterdi. Çiçek bir süre notta yazılanlara baktı ve gülmeye başladı. Erdoğan ile Çiçek’in bir süre notta yazılanlara güldükleri dikkat çekti.

Notta nelerin yazıldığı öğrenilemedi ancak, Çiçek ile Erdoğan’ın gülmesine neden olan notta neyin yazıldığı AKP vekiller tarafından da merak konusu oldu.

JESTE ALKIŞLA JEST
MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının sonuna doğru söylediği, "Umarım bu AKP’nin son bütçesi olur" sözlerine Erdoğan gülerek tepki gösterirken, Genel Kurul salonunda bazı AKP’li milletvekilleri ise, "olur tabi, çok beklersin" şeklinde tepkilerini gösterdiler.

Bahçeli konuşmasını tamamladıktan sonra, kürsüden ayrılmadan Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek Erdoğan’ı başıyla selamladı. Erdoğan da önce başıyla selam verdi ardından bir iki saniye de olsa Bahçeli’nin konuşmasını alkışladığı gözlendi.

(sb)