Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent ve Taşucu beldelerinde denizde meydana gelen hortum korkuttu.
Yaklaşık 500 metrelik görüş mesafesinde bulunan hortum 40 dakika sürdü. Hortumun büyüklüğü balıkçıları korkuturken vatandaşları da endişelendirdi. Bulutlardan gelerek küçük küçük parçalar halinde oluşan hortum, denizde ilerledikçe büyüdü. Deniz kenarında balık avlayan balıkçıları ve vatandaşları korkutan hortumun tekrar oluşması endişe yaratıyor.

HABER VİDEO
Hortumu gören vatandaşlar, ilk kez bu kadar yakından ve büyük gördükleri bu durumdan hem korktuklarını hem de cep telefonu ve kameralara kayıt yaptıklarını, böylesine bir doğa olayını görüntülediklerini söylediler. Hortumun denizde kalmayıp yerleşim yerlerine geçmesinden endişe duyduklarını dile getiren Rabia Şahin, "İyi ki denizde oldu. Üzerimize gelecek diye çok korktuk. Gelseydi büyük bir felaket olurdu" dedi. 
Hortum oluştuğu sırada denizde bulunan balıkçı Durmuş Ali Zeytin ise yakından gördükleri hortumdan dolayı zaman zaman korkuttuklarını fakat zamanla küçülerek yok olduğu için rahatladıklarını belirterek, "Hortumun görüntüsü bizde korku ve şok oluşturdu" diye konuştu.