Başbakan Erdoğan Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu...
Vatandaş bana sizi bize farklı anlattılar diyor. Aynı şeyi eşime de söylüyor. Bu kadro dağ taş demeden kendisini anlatmak zorunda. Derdimizin Türkiye'yi büyütmek, saygınlığını arttırmak olduğunu gösterdik.

8 yıl boyunca partimize muhabbet hamdolsun çığ gibi büyüdü. Benim diğer siyasi liderlerle işim yok. MHP'ye oy veren kardeşimize de, CHP'ye oy veren kardeşimize de, BDP'ye oy veren kardeşimize de mesajımız var. Hep söylüyorum, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eser bırakmaya çalışıyoruz.

Herkes AK Partili olacak diye bir şey yok ama biz olacakmış gibi çalışacağız. 2023'te Türkiye'yi ilk 10'a sokmak için çalışıyoruz. Ben bu işe iman etmişim. İnanıyorum ki siz de iman etmişsiniz. Biz yola çıkarken 15 bin km duble yol sözü verdik mi? Cumhuriyet tarihi boyunca 6700 km yol yapılmış. Siz bunu kıyaslarsanız aradaki farkı görürüsünüz. Dağları dele dele ülkemizi yeniden inşa ediyoruz. Biz Ferhat'ız...

Bizim kitabımızda ayrım yok. 81 vilayetin tümünde bu çalışmaları yapıyoruz. Git Patnos'a orada da görürsün, git Edirne'ye, orada da görürsün.

İlköğretim'de kız çocuklarına 45 lira, erkek çocuklarına da 35 lira yardım yapıyoruz. Tüm bunları niye yaptık; istiyoruz ki, imkanı olmayan o yavruları da anneleri-babaları okula gönderebilsin.

Ama bazıları da bu çalışmaları sabote etmeye çalışıyor. İşte Hakkari'de imam efendiyi şehit ettiler. Tv'lerde, gazetelerde güya terörle mücadele adı altında sürekli bunların propagandası yapılıyor.

Akıl almaz şeyler gündeme geliyor. Ama bunlara karşı milletçe el ele omuz omuza durmak zorundayız. Zira biz vatan topraklarında herhangi bir operasyona, bir ameliyata izin veremeyiz. Samimiyseler giderler Çanakkale Şehitliği'ne, oradaki mezar taşlarına bakarlar. Orada Lazı da var, Kürdü de, Türkü de. Ben Türkü ne kadar sevbiyorsam, Kürt kardeşimi de o kadar seviyorum. Çünkü beni yaradan Allah onları yarattı. Ayrım yapamam, öyle bir hakkım yok.

Samimiyseler silahları bırakıp sandığa gitsinler. Şu anda aldıkları oy şaibelidir.

Bu ülke dar kalıplara sığmayacak kadar büyük bir ülke. Kimsenin karşısında boynumuzu bükmeyiz. Onurlu duruşuyla bu ülke mazlumların umudu olmaya devam edecektir. Kardeşliğimiz bizi biz yapan harcımızdır. Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kastedenler tarih boyunca nasıl duvara çarptıysalar, yarın da aynı duvara çarpacaklardır.

Hiç kimsenin endişesi olmasın, 70 milyon bizim nazarımızda birdir. Başörtülünün eğitim hakkını savunduğumuz kadar, aynı samimiyetle başı açığın da hakını savunacağız. Camiye gidenin de gitmeyenin de hakkının korunduğu bir yapıyı tesis etmek bizim boynumuzun borcudur.

Biz asla ve asla belli bir kesimin hükümeti değiliz. Bizim düşüncelerimizi paylaşmayanlar olabilir, hiç önemli değil. O onların en doğal hakkıdır. Ama diyoruz ki birbirimize kinle, nefretle bakmayalım. Bunu yaparsak çoğu şeyi zaten aşacağız. Bugüne kadar bunun mücadelesini verdik. Allah'ın izniyle önümüzdeki engelleri de aşacağız.