‘MÜCADELE BİTMEDİ’
Allianoi’yi kurtarmak için mücadeleden vazgeçmediklerini vurgulayan Allianoi Girişim Grubu Sözcüsü İffet Diler, “Bu olumsuz gelişmelere rağmen umudumuzu yitirmiş değiliz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü hâlâ geriye dönebiliriz. Üstünü kapatsalar, görmezden gelseler bile Allianoi Antik Kenti var. Ancak bu baraj kapaklarının deneme amaçlı açılması bile antik kente zarar verir. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da yürüyüş yapıp konuyu yeniden gündeme getireceğiz” diye konuştu.

TEKRAR AÇILABİLİR
İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı kararın iptali için açtıkları davanın sürdüğüne dikkat çeken avukat Arif Ali Canfı ise şunları söyledi:

“Ağustos ayında alınan bu kararın iptali için açtığımız davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan davanın sonucunun beklenmesini istemiştik, maalesef olmadı. İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi’nde görülen davada bilirkişi oluşturulma aşamasına geldik. Mahkeme bir hidrolog inşaat mühendisi, bir sanat tarihçisi, bir arkeologdan heyet oluşturacak, keşif yapılacak. Bunu bekliyoruz. Eğer İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi, kurul kararını iptal ederse, antik kentin üzerinin açılmasını talep edeceğiz.”

(sb)