Lider Trabzonspor, İBB engelini 3-1'le geçerek Olimpiyat Stadı'nda bir galibiyet elde etti ve ilk yarının şampiyonu olmayı garantiledi.

İlk yarıyı lider bitirmeyi garantilemek açısından önem taşıyan İBB maçına İstnabul'da yaşayan Trabzonlular beklendiği gibi büyük ilgi gösterdi. 60 binden fazla bordo mavilinin doldurduğu Olimpyat Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı. Zorlu maça Karadeniz ekibi tam kadro çıkarken, ev sahibinin en önemli ismi İbrahim Akın, hastalığı nedeniyle yedek kulübesindeydi.

Mücadele konuk ekip için beklenilenden çok daha iyi başladı. Henüz 2. dakikada Zeki'nin kaptırdığı topla son buluşan Burak, muhteşem bir vuruşla Trabzon'un maça 1-0 önde başlamasını sağladı. Oyunun ilk bölümünde hakimiyeti ele geçiren bordo mavili ekip, Selçuk ve Yattara ile gole yaklaştı ama bulamadı. Şoktan çabuk kurtulan ev sahibi ekip, ilk yarının son bölümünde dengeyi sağladı. 39. dakikada İBB frikiğinde Cihan'ın kafa vuruşunda Onur, son anda müdahale etti ama boşta kalan topa dokunan Tum, 1-1'i bulan isim oldu.

İkinci yarıda Engin'in oyuna girmesi kaderi değiştiren gelişme oldu. Yıldız futbolcu, 73. dakikada Tum'dan kaptığı topu Umut'a doğru gönderdi ama Serhat'ın müdahalesine hakem Bülent Yıldırım penaltı dedi. Atışı kullanan Burak kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Bu golle rahatlayan bordo mavili ekip, 2 dakika sonra farkı ikiye çıkardı. Alanzinho'nun ortasında Umut, harika bir kafa vuruşuyla takımını rahatlattı. Son 15 dakikada oyundan kopan İBB'de, gole giden Engin'i düşüren Ekrem kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Çekinerek gittiği İBB deplasmanından 3-1'lik galibiyetle dönen lider Trabzonspor, 39'a yüksellti ve rakipleriyle puan farkını koruyarak ilk yarıyı lider bitirmeyi garantiledi. Bordo mavili ekip, 15 yıl sonra ilk yarıyı lider tamamlamayı da başardı.