İstanbul’un değişik ilçelerinde inşaat işi yapan işadamı İbrahim D., bir süre önce gittiği barda 25 yaşındaki Zeynep K. ve 17 yaşındaki Öznur A. isimli kadınlarla tanıştı. Bardan çıktıktan sonra, Öznur A. ile birlikte Zeynep K.’nın evine giden işadamına, evde ilaçlı içki ikram edildi. Yarı baygın halde kendinden geçen İbrahim D. ile sevişen Zeynep K. ve Öznur A., cep telefonuyla sevişme görüntülerini kaydetti. Ardından 2 kadın, işadamına gecelik giydirip bu görüntüyü de kaydetti. Zeynep K., daha sonra 3 erkek arkadaşını arayarak eve çağırdı. Eve gelen Selçuk Ö., Recep B. ve Şevki C., işadamını döverek 1 milyon TL istedi. Yapılan pazarlıkta, 150 bin dolara anlaşıldı. İşadamı, 50 bin doları peşin vereceğini, kalan 100 bin doları da senet ile ödeyeceğini söyledi. Kabul eden şahıslar, İbrahim D.’yi serbest bıraktı.

SAVCILIĞA KOŞTU
İşadamı, kurtulur kurtulmaz savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Polis önce, 50 bin doları almaya gelen Şevki C.’yi yakaladı. C.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda ise Selçuk Ö., Recep B. ile kadınlar Zeynep K. ve Öznur A. yakalandı. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık, 2’si kadın 5 sanık hakkında ‘şantaj’ ve ‘alıkoyma’ suçlarından, 75 yıldan 160 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

(sb)