Olay 23.30 sıralarında Seyitömer Mahallesi Cevdetpaşa Caddesi üzerinde Fatih Zabıta Amirliği'nin önünde meydana geldi. İddiaya göre Opel İnsigna marka araç içinde bir erkek ve kadının cansız bedenini fark eden vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri korkunç manzara ile karşılaştı.

Caddenin giriş ve çıkışlarını güvenlik şeridi ile kapatan polisler otomobile hiç kimseyi yaklaştırmadı. Olay yeri inceleme ekipleri otomobilin içinde ve çevresinde detaylı inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu cesedin yeni evlendikleri öğrenilen Sonay V. (26) ve Zekeriya V.'ye (29) ait olduğu tespit edildi.

OTOMOBİL CESETLERLE BİRLİKTE EMNİYETE ÇEKİLDİ
Otomobilin çevresinde yapılan incelemelerde ön camda da kurşun izlerine rastlandı. Talihsiz çiftin kafasına ve vücuduna kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Olayı bütün detayları ile inceleyen polisler çevredeki görgü tanıklarının da ifadelerine başvurdu. Olay yerindeki delilleri toplayan polis ekipleri daha ayrıntılı inceleme yapmak amacıyla otomobili içindeki cesetlerle birlikte trafik çekicisine koyarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki otoparkına götürdü.

Burada yapılacak incelemenin ardından cesetlerin Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği öğrenildi. Olay yerinde bulunan görgü tanıkları ise silah sesi duymadıklarını belirtti. Polis ekiplerinin bir arkadaşını ifade için aldığını söyleyen bir vatandaş, bir kadın ve erkeğin cesedini otomobil içinde gördüğünü anlattı. Öldürülen erkek şahsın arkadaşları ise olay yerine gelerek polis ekiplerinden bilgi almaya çalıştı. Üzgün oldukları gözlenen şahıslar polis ekiplerine talihsiz çift ile ilgili bilgi verdi.

Cinayetle ilgili polis ekipleri detaylı incelemesini sürdürüyor. Olay yerindeki delilleri dikkatle inceleyen polisler cinayet zanlısının da peşine düştü. Cinayet büro ekipleri olayın töre cinayeti ile ilgisi olup olmadığını araştırıyor. Polis ekiplerinin cinayetle ilgili öldürülen kızın erkek kardeşini aradığı iddia edildi.

(sb)