Türkiye’nin dört bir yanındaki hakim ve savcılar, birinci sınıf adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üyelik seçimi için oy vermeye başladı. Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, akşam saat 17.00’de sona erecek.

Ankara Adliyesi’nde oy verecek olan adli ve idari hakim ve savcılar, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Ankara, İstanbul ve İzmir kullanılacak oylar seçimin kaderini belirlemede etkili olacak. Ankara’da bin 761 adli, 506 idari, İstanbul’da bin 560 adli, 138 idari, İzmir’de 548 adli, 54 idari hakim ve savcı oy kullanacak.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan 10 bin 471 adli ve bin 268 idari hakim ve savcı oy kullanacak. En çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilecek. Oylarda eşitlik halinde ise YSK, aralarında ad çekmek suretiyle sıralamayı belirleyecek.
HSYK üyeliği için 7 asıl ve 4 yedek üye adli yargı, 3 asıl ve 2 yedek üye de idari yargıdan seçilecek. Her seçim çevresinde bir sandık kurulacak. Her sandıkta 100 seçmen oy kullanabilecek. Seçmen sayısının 100’ü aşması durumunda yeni sandık kurulacak. Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranlı kağıtlara bastırılan oy pusulasında, adaylar soyadı alfabe sırasına göre liste halinde yer aldı. Oy kullanan hakim ve savcılar, adayın isminin karşısındaki boş kutucuğu işaretlemek suretiyle oyunu kullanacak.
Adalet Bakanlığı merkez, bağlı ve ilgili kuruluşlarında idari görevlerde çalışan hakim ve savcılar ile geçici yetki veya herhangi bir görevlendirme ile başka bir kurum ve kuruluşta görev yapan hakim ve savcılar ise seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacak.
Seçmen hakim ve savcılar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, meslek kimliği, pasaport, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini sandık kurulu başkanına vermesi halinde oy kullanabilecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.