Beşiktaş birçok as oyuncusundan yoksun çıktığı maçta İnönü'de Manisaspor'a mağlup oldu...
Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki ilk maçında Manisa'ya boyun eğdi. Siyah beyazlılar, çıkıştaki rakibine 3-2 yenilerek son dört maçtaki 8. puanın yitirdi.
Son üç maçta F.Bahçe ile berabere kalan, Antalya'yı yenen ve Trabzon'a yenilen Beşiktaş, kendisi için büyük önem taşıyan maça Guti ve Qaresma gibi iki önemli isminden yoksun çıktı. Siyah beyazlı ekipte bu isimlerin yanısıra Aurelio, Erhan ve Ekrem de sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Önemli bir eksiğin bulunmadığı Manisa ise 3 forvetle Fiyapı İnönü Stadı'ndaydı. Ege'nin siyah beyazlı ekibini ilk 11'inde Makukula, Isaac ve Simpson yer aldı.

MANİSA HIZLI BAŞLADI
Fi Yapı İnönü Stadı'nın yeni adı ve zeminindeki ilk mücadele, fırtına gibi başladı. Ev sahibi ekibin defansındaki boşukları iyi değerlendiren Hikmet Karaman'ın öğrencileri, 7. dakikada Simpson'un harika pasını gole çeviren Isaac ile öne geçti. Ardından konuk ekip Makukula ile gole çok yaklaştı. Portekizli'ye atılan uzun topa  Hakan müdahale etti ama o da ıskalayınca Makukula bomboş durumda kaldı. Golcü futbolcu ise topu Isaac'a aktarmak yerine çaprazan kaleye vurunca Manisa farkı açma şansını yitirdi.

İNÖNÜ'NÜN BOBOSU
Bu pozisyonun ardından biraz toparlanan Beşiktaş, golü buldu. 14. dakikada Nobre'nin takipçiliğiyle auta çıkmasını engellediği top Bobo'nun önünde kaldı. İnönü'de attığı gollerle takımına hayat veren Brezilyalı'nınşutu dixon'a çarpıp ağlara gitti ve skora denge geldi.

ÖMER ÇİZGİDEN ÇIKARDI
Manisaspor, orta sahayı kolay geçtiği ilk yarıda Makukula ve Murat ile iki kez gole çok yaklaşırken, ev sahibinin en tehlikeli atağında Ernst'in vuruşunu Ömer çizgiden çıkardı.

STOPERLER SAKATLANDI
İlk yarının dikkat çeken bir olayı da iki takımın stoperlerinin de adale sakatlığı nedemniyle oyunu terketmesiydi. 22. dakikada Kalabane yerini Burak'a bırakırken, bu olayın 5 dakika sonrasında bu kez Ferrari, yerini Zapo'ya bıraktı.

MANİSA ÖNDE, TABATA DIŞARIDA
Mücadelenin 2. yarısı da aynı şekilde hızlı başladı. 52. dakikada konuk takımın kullandığı serbest vuruşta çok iyi yükselen Dixon, Manisa'yı bir kez dha öne geçirdi. İki dakika sonra ise hızlı atağa çıkmak isteyen Isaac'ı düşüren Tabata, 2. sarı kartını gödü ve oyun dışında kaldı. Brezilyalı yıldız, ilk yarının son dakikasında hakemi aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle sarı kart görmüştü.

BASKI GOL GETİRMEDİ
Eksik kalan Beşiktaş beraberlik için bastırırken arkadaki boşluklar iyice arttı. 69. dakikada bu boşlukların birinde Yiğİt Gökoğlan, Hakan ile karşı karşıya kaldı ve oyuna girdikten 6 dakika skoru 3-1'e getirdi. 81. dakikada Manisa da 10 kişi kaldı. Ernst'e yaptığı faul sonrasında 2. srı kartını gören Eren de oyundan atıldı ve son 10 dakikayı iki takım da 10 kişi oynadı.

Son dakikada Ernst ile bir gol bulan Beşiktaş, farkı bire indirdi. Uzatmada inanılmaz bir bakı kuran siyah beyazlılar gol bulamayınca maç 3-2 Manisa'nın üstünlüğüyle sona erdi.