Siyah-Beyazlılar'a 24 yıl sonra mağlubiyeti tattıran oyuncu ise 60. dakikada oyuna giren ve önce 62'de Veysel'e ardından da 77. dakikada Sezer Öztürk'e asist yapan eski oyuncusu Rodrigo Tello oldu. Beşiktaş'ta 39. dakikada Guti ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

MAÇ GOLLE BAŞLIYORDU
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Eskişehirspor oldu. Kırmızı-Siyahlılar henüz 3. dakikada Beşiktaş'ın eski oyuncusu Batuhan Karadeniz ile gole çok yaklaştı. Genç oyuncu sağ kanattan Sezer'in ortasına gelişine bir vuruş yaptı ancak top üstten auta çıktı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ
İlk 10 dakikalık baskıdan sonra oyunda dengeyi kuran Beşiktaş, orta sahada pas yapmaya başladı. Ancak Siyah-Beyazlılar'ın en önemli oyuncusu Guti Hernandez, önce 26. dakikada kendisine yapılan faul sonrası rakibinin oyuna devam etmesi üzerine tekme atması nedeniyle ilk sarı kartını gördü. Ardından 39. dakikada yine kendisine yapılan faul sonrası hakeme 'kart göster' işaretini yapınca ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

HOLOSKO BAYRAĞA TAKILDI
Mücadelenin ilk 45 dakikası bu skorla geçilirken, Beşiktaş'ın 50. dakikada Holosko ile ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesi ile değer kazanmadı.

TELLO GİRDİ GOL GELDİ
Karşılaşmanın 60. dakikasında Bülent Bölükbaşı'nın yerine oyuna giren eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello, iki dakika sonra Veysel'e güzel bir pas attı. Veysel de harika bir vuruşla Eskişehirspor'u 1-0 öne geçirdi.

'BEDAVA SİRKE' ACI GELDİ
Beşiktaş'ın sezon başında Guti'nin gelmesiyle bedavaya Eskişehirspor'a verdiği Şilili Tello, 77. dakikada bu kez Sezer Öztürk'e asist yaptı ve ev sahibi ekip karşılaşmada 2-0'ı buldu ve mücadele de bu skorla sona erdi.

ESKİŞEHİRSPOR: 2 - BEŞİKTAŞ: 0

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Baki Tuncay Akkın, Serkan Malkoç

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Sezgin, Veysel (Dk. 79 Serdar), Nadareviç, Diego, Bülent Ertuğrul (Dk. 60 Tello), Burhan, Alper, Erkan, Sezer (Dk. 85 Doğa), Batuhan
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Guti, Necip, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ersan, Holosko, Ernst, Ali (Dk. 46 Erhan), Aurelio
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

GOLLER: Dk. 62 Veysel, Dk. 78 Sezer (Eskişehirspor)
KIRMIZI KART: Dk. 38 Guti (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 42 Erkan (Eskişehirspor), Dk. 23 Necip (Beşiktaş)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
2. dakikada Sezer'in ceza alanına yaptığı ortada topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
8. dakikada Diego'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Burhan'ın şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
28. dakikada Guti'nin ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Necip'in kafa vuruşunda kaleci Ivesa, meşin yuvarlağı önledi. Ceza sahası içinde kalan topu Eskişehirspor defansı uzaklaştırdı.
39. dakikada topla buluşan Burhan, meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Erkan ile buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Erkan'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
58. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Burhan, kaleci Cenk'i geçti. Burhan'ın şutunda Erhan kale çizgisi üzerinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Aynı pozisyonun devamında Erkan'ın şutunda, bu kez kaleci Cenk meşin yuvarlağı önledi. Burhan'ın ortasında topla buluşan Batuhan'ın şutunda, kaleci Cenk ikinci kez meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
62. dakikada Burhan'ın pasında topla buluşan Veysel'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
78. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Tello'nun pasında Sezer, meşin yuvarlağı ağlarla buluştu: 2-0


(sb)