Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda kar yağışı sabah erken saatlerde etkili olmaya başladı. Çatıların karla kaplandığı Dereköy'de kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Kırklareli’nde kar yağışı başlarken, Tekirdağ’da da hafif kar yağışı görülecek. Yağıştan Marmara Bölgesi’nde bulunan pek çok il etkilenecek. Cumartesi günü, tüm yurtta yağış tahmin ediliyor. Pazar günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun Doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

İSTANBUL SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINAYA TESLİM

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi. Beyoğlu, Dolapdere Caddesi'nde yola koyulan uyarı levhasını yaprak gibi sürükleyen yağmur suları, trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara koyulan vatandaşlar da yağmurdan nasibini aldı. şiddetli rüzgar yüzünden vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.

 

BİNANIN ÇATISI UÇTU

 

Şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına Fatih, Balat, Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta saat erken saatlerde bir binanın çatısını uçurdu. Bina boyundaki çatının tehlike arz etmesi nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadılar. Evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve sokağa çıktıklarında binanın çatısının yerde olduğunu ifade ettiler.

 

SAĞANAK YAĞIŞ ZİNCİRLEME KAZAYA SEBEP OLDU

Avrupa yakasında etkili olan sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 8 araç birbirine girdi..

 

Avcılar E-5 Karayolu Şükrübey Durağı mevkii Ankara istikametinde meydana gelen kazaya bir de tuğla yüklü kamyon karıştı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrilirken tuğlalar E-5 karayolu ve metrobüs yoluna saçıldı. Kazaya karışan araçların içinde bulunanlar hafif şekilde yaralandı. E-5 karayolu Ankara istikameti trafiğe kapanırken metrobüs seferleride kontrollü şekilde tek şeritten sağlanıyor. E-5 karayolu Ankara istikametini kullanan araçlar yan yola ve artarnetif yollara yönlendiriliyor.