Terör Örgütü Elebaşısı Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşme notları PKK'ya yakın internet sitelerinde yer aldı. Öcalan, 'Mart ayında önemli değerlendirmelerimiz olacak. Nihai karar tarihi haziran ayıdır' dedi.

Yasal-anayasal güvencelerin sağlanması halinde silahsızlanma sürecinin önünün açılacağını kaydeden Öcalan, mart ayı konusunda yanlış anlaşıldığını belirtti. Öcalan, 'Mart ayında önemli değerlendirmelerimiz olacak. Nihai karar tarihi haziran ayıdır' dedi.

APO BELGESELİ ÇEKİLSİN

Hayatı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Öcalan, 'Bizim yöreye gidilip onlarla görüşüp bana ilişkin anıları, hatırladıkları kaydedilebilir. Köy ve çevrede, gerçi birçoğu ölmüştür, benimle ilgili anısı olanlar dinlenip, kameraya çekilebilir, kaydedilebilir, not tutulabilir. Bu konuda geç kalınmamalıdır. İleride edebiyatçılar için bulunmaz bir şeydir' dedi.

GÜLEN CEMAATİ STK

Terör örgütünün tek taraflı ateşkesinde Gülen cemaatine önemli görevler düştüğünü söyleyen Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ben, kendilerini bir tarikat-cemaat olarak görmüyorum. Zaten öyle değiller. Daha çok bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye ve Ortadoğu'da siyasi parti gibidir. Türklük ve İslamiyet konusundaki görüşlerini önemli buluyorum.'

SAVAŞ DEVREYE GİRER

Süreç tıkanırsa devrimci halk savaşı devreye girer. Daha önce bahsettiğim Hakikatleri Araştırma Komisyonu mart ayına kadar mutlaka kurulmalıdır.

Mart'a kadar belirttiğimiz konularda gelişmeler olmazsa Kürtler de kendi içlerinde değerlendirmelerini yapıp kendi iradi hamlesiyle demokratik seçeneğini belirleyecektir.

Mart ayında önemli değerlendirmelerimiz olacak, süreci tekrar ele alacağız. Nihai karar tarihi haziran ayıdır' diye konuştu.