İstanbul'daki protestoya Ankara'dan katılan öğrenciler, Çamlıca gişelerinde durdurulmuş, içlerinden biri polisle tartışmıştı.

KILIÇDAROĞLU'YLA DA GÖRÜŞMÜŞLER

Aynı öğrenci, dün SBF'deki eylemde de yer aldı. Öte yandan önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen öğrencilerden ikisinin daha önce İstanbul ve Ankara'da IMF, Tekel işçileri, Devrimci
Karargâh örgütüne yönelik operasyonu protesto gibi eylemlerde de boy gösterdiği ortaya çıktı.

Bu öğrencilerden Aziz Güler'in geçtiğimiz yıl 6 Ekim'de meydana gelen IMF olayları, 26 Ocak'ta Beyoğlu Burger King'in işgal edilmesi, 1 Nisan 2010'da Ankara'daki Tekel eylemleri ve 21 Eylül 2010'da Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik operasyonları protesto eylemlerinde yer aldığı belirlendi.

Diğer öğrenci Cansu Akkılıç'ın da IMF ve Devrimci Karargah eylemlerinin yanı sıra İspanyol Kültür Merkezi'nin işgal edilmesi olayına karıştığı tespit edildi.

MEDYA TETİKLİYOR
Son dönemde ivme kazanan eylemleri değerlendiren star’a değerlendiren üst düzey bir emniyet mensubu, en büyük etkenin medyanın aşırı ilgisi olduğunu söyledi. Örgütlerin seslerini duyurmak, tabanlarına mesaj vermek, sempatizan kazanmak ve meşruiyetlerini sağlamak için medyayı bilinçli olarak kullandıklarına dikkat çeken polis şefi, geçen hafta İstanbul’da yaşanan öğrenci olaylarının bu sürecin başlangıcı olduğunu kaydetti. Özellikle DHKP-C ve MLKP gibi aşırı sol örgütlerin eylemlerin medyada yer buldukça, bu tür protestoların devam edeceği belirtiliyor. Eylemleri yakından izleyen güvenlik uzmanları, “Eyleme medyanın gösterdiği ilgi örgütler için kıstastır” görüşünü savunuyor.