Kartal'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Kartal İlçe Başkanı Yılmaz Batıkkal, işlettiği iddia bayiinde boğazı kesilerek öldürüldü. Olay yerine gelen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, cinayeti doğrulayarak, "Cinayetin nedeni araştırılıyor. İyi bir arkadaşımızdı. Partimizin başı sağ olsun." dedi.

Edinilen bilgiye göre, eski CHP Kartal İlçe Başkanı Yılmaz Batıkkal, Kartal Orta Mahalle Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde işlettiği iddia bayiinde boğazı kesilerek öldürüldü. Olay akşam saat 18.30 sıralarında ortaya çıktı. İddiaya göre, ailesi Batıkkal'dan uzun süre haber alamayınca, oğlu Kerem Batıkkal söz konusu iddia bayiine geldi. Kapının kilitli olduğunu gören Batıkkal'ın oğlu, iş yerinin arkasından camı kırarak içeri girdi. Babasının kanlar içinde yerde yattığını gören, Kerem Batıkkal polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları müdahalenin ardından Batıkkal'ın öldüğünü tespit edildi. Bunun üzerine polis cinayetin işlendiği iş yerinde ve caddede güvenlik önlemi alıp incelemelere başladı. İncelemeler sonucunda, içeride boğuşma olduğu ve Batıkkal'ın boğazının kesildiği belirlendi.

Olayın duyulmasının ardından, Batıkkal'ın çok sayıda yakını ve partili arkadaşları cinayet mahalline geldi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de olay yerinde bulunanlar arasındaydı. Başkan Öz, cinayetle ilgili, "İlk belirlemelere göre, olayın cinayet olduğu anlaşılıyor. Batıkkal herkes tarafından sevilen bir arkadaşımızdı. Bir dönem CHP Kartal İlçe Başkanlığı da yaptı. Partimizin başı sağ olsun" dedi.

Batıkkal'ın cesedi yapılan incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, olayın failini yakalamak için çalışma başlattı.