Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin son 10 yılın en soğuk kışını yaşayacağını, ocak, şubat ve mart aylarında karın daha çok yerde kalacağını ve sıcaklığın da daha düşük olacağını söyledi. “İngiltere ve ABD’deki merkezlerin modellerini incelediğimizde, Avrupa ve Rusya’da kışın sert geçeceği, Türkiye’de de bunun uzantısı olarak kış şartlarında biraz sertlik görüleceği anlaşılıyor” diyen İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Şen şöyle konuştu:

“Bu, bin veya yüz yılın değil ama belki son 10 yılın en sert kışı sayılabilir. Türkiye, en son 2005 yılında sert bir kış geçirmişti. Bu kış, ondan daha sert geçebilir. Bu, büyük bir afet oluşturabilecek kadar sert kış değildir. Sadece alışmış olduğumuz kıştan daha sert geçecek demektir. Ocak, şubat ve mart aylarında Marmara Bölgesi dahil olmak üzere Türkiye’nin kuzey bölgelerinde daha sert bir kış geçireceğiz. Sert kıştan kastımız, karın 5-6 gün yerde kalma ihtimalidir. Normal sıcaklıktan 1.5 derece daha düşecek. Kar sınırı 5 derecenin altındadır. Demek ki bu sene 5 derecenin altındaki gün sayısı daha çok olacak.”

Ntv'nin haberine göre, bugün İstanbul'da lodos öğleye kadar çok sert, öğleden sonra hafiflerken, Avrupa yakasına yağış gelecek. Ankara parçalı bulutlu. İzmir'de lodos hafif, nem yüzde 70, gökyüzü bulutlu olacak. Bursa'da yağmur bekleniyor. Adana az bulutlu.