Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin basına kapalı toplantısında milletvekillerine yoklama yaptı.

Grup toplantısına girerken, imza atan milletvekillerinin listesini isteyen Erdoğan, listede grup toplantısına girdiğine dair imzası olan bazı milletvekillerinin, o anda salonda olmadığını görünce, "İmzası olan arkadaşları burada göremiyorum. Genel Kurul çalışmaları da bu sistemle mi çalışıyor" diye sordu. O anda grup salonundan çıkan milletvekilleri başka milletvekillerinin uyarısıyla salona geri döndü.

AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Plan ve Bütçe Alt komisyonunda çalışmaları başlayan torba yasa tasarısı hakkında bilgi verdi. İstihdam paketinin ayrıntılarını milletvekillerine anlatan Bakan Dinçer, düzenleme yasalaştıktan sonra nelerin değişeceğini, ilk kez uygulanacak maddeleri geniş geniş anlattığı kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre; Başbakan Erdoğan kapalı bölümde salonda çok sayıda milletvekilinin olmadığını görünce, milletvekillerinin grup toplantısına girerken imzaladıkları "katılım" listesini istedi.

Erdoğan’ın grup toplantısına girdiklerine dair imza atan bazı milletvekillerinin grup salonunda olmadıklarını görünce, "Bazı arkadaşlarımı göremiyorum. İmzaları var ama kendileri yok. Genel Kurul da bu sistemle mi çalışıyor" dediği öğrenildi.

Bazı milletvekilleri ise, o anda grup salonunda olmayan milletvekillerine haber verdikleri belirtildi.