Yapılan araştırmada Özışık'ın şirketten kaçırdığı paraları aklamak için yanında çalışanları kullandığı, işçilerin üzerine birçok gayrimenkul, otomobil ve villa aldığı iddia edildi

Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla geçen hafta içinde başlatılan operasyonda önemli bilgiler ortaya çıktı. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 7 ilde eş zamanlı olarak operasyonda bir çok yöneticinin menkul ve gayrimenkulleri 3. şahıslar üzerine kaydettirdiği belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) uzmanlarınca hazırlanan ilk rapora göre ise Özışık, Kayseri'de oturduğu villası başta olmak üzere bir çok menkul ve gayrimenkulü 3. şahıslar üzerine kaydettirdi. Özışık'ın Ankara Kırkkonaklar'da bir daire, Çankaya'da bir başka daire, Mersin'de de yazlık iki villasının başka kişiler üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

1.3 MİLYONLUK TARIM ARAZİSİ
Rapapora göre Özışık'ın 2006'da Hatay'da 1.3 milyon TL'ye 980 dönüm tarım arazisi satın aldığı, arazinin önce Lütfü D. adına tapuya kayıt ettirildiği tespit edildi. Daha sonra ise arsa Yurdaer Ş.'nin üzerine geçirildi. Kayseri Melikgazi ilçesi Hisarcık Mahallesindeki arsalar da üçüncü kişiler adına tapuya kayıt ettirildi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Soruşturmada Özışık'a ait Mersin'deki liparis adlı sitede iki yazlık villa tespit edildi. Geçtiğimiz yıllarda alınan villaların tutuklanan Cuma K.'nin kız kardeşi Hasibe K. ile eniştesi Ahmet Ö.'ye kayıtlı olduğu belirlendi.

YİNE İŞÇİNİN ÜZERİNE
Vedat Ali Özışık'ın Kayseri Çandar Mahallesi'nde satın aldığı iki büroyu fabrikada işçi olan Serkan K.'nin babası Ramazan K. adına kayıt ettirdiği belirlendi. Nevşehir'in turistik bölgesi Üçhisar'daki pansiyonun da Mahmut İ. adına kayıtlı olduğu saptandı. Soruşturmada ünlü şarkıcı Fulden Uras ile ünlü manken Özge Şenocak'ın banka hesaplarına yapılan havalelerde ortaya çıktı. Uras'a 26 bin, manken Şenocak'a yaptığı 42 bin TL'lik havalenin kayıtlarına ulaşıldı. Özışık'ın şoförünün hesabından Uras'ın hesabına 26 bin TL'lik yatırıldığı tespit edildi. Manken Özge Şenocak'a da Kayseri'deki bir ATM'den 42 bin TL'lik havale yapıldığı belirlendi.

Kayıtlı malları ortaya çıktı
Masak raporunda, Vedat Ali Özışık, kardeşleri Cengiz ve Savaş Özışık ile oğlu Burhan Özışık'ın kendi adlarına gözüken mal varlığı da ortaya konuldu. Buna göre; oğlu Burhan Özışık'ın Ankara Sincan ve Kayseri Melikgazi ilçelerinde 5 arsa, bir mesken ile Kayseri'de iki dairesi bulunuyor. Vedat Özışık'ın Kayseri Kocasinan ilçesi Karakimse köyünde çeşitli dönümlerde 18 tarlası, kardeşi Savaş Özışık'ın iki arsası, bir tarlası ve bir meskeni, kardeşi Cengiz Özışık'ın ise Karakimse köyünde 25 ayrı tarlası ile Mersin'de bir evi yer alıyor.

Savcıya gelen ihbarla düğmeye basıldı
Kayseri Şeker Fabrikası'na dönük "yolsuzluk" operasyonu ocak ayında Ankara Savcılığı'na gönderilen bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, Vedat Ali Özışık, işadamları Türker H., R.Ç. gibi birçok kişinin suçlandığı ihbarı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi'ne göndererek soruşturma emri verdi. Soruşturmayı yürüten Savcı Cemil Tuğtekin'in harekete geçirdiği MASAK, Özışık'ın üçüncü kişilere aktardığı servetinin peşine düştü.