Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 22 Ekim'de Atina'da yapılacak bir konferansta bir araya getirmeye çalıştığı iddia edildi. İddiaya göre, Papandreu, bu zirveyle Türkiye ve İsrail arasındaki buzları eritmeyi amaçlıyor.


Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun, Başbakan Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında "arabuluculuk yaptığı" iddia edildi.

Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, "Atina hükümetinin, Atina'da 22 Ekim'de yapılacak 'Akdeniz İklim Değişikliği Girişimi' konulu konferans çerçevesinde Erdoğan ile Netanyahu'yu biraraya getirmek için çaba gösterdiğini" ileri sürdü.

To Vima gazetesi, "Başbakan Erdoğan'ın katılacağı konferansa İsrail Başbakanının da gelmesini arzu eden Papandreu'nun bu konuda girişimlerde bulunduğunu" belirterek, "Netanyahu'nun Atina'ya gelmeye karar vermesi durumunda, Türkler ve İsrailliler arasında aylardan sonra, özellikle Davos'ta Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez arasındaki olayın ardından, ilk kez bu kadar üst düzeyde bir buluşmanın gerçekleşmiş olacağını" yazdı.

Haberde, "Böyle bir buluşmanın olması durumunda, bazı kaynaklara göre, Yunan Başbakanın, Güneydoğu Akdeniz ile Ortadoğu'da birçok konuda üstlenmiş olduğu arabulucu rolünün doğrulanacağı" kaydedildi.