"Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil"
Birinci Ergenekon davasının 167'inci duruşması görülmeye devam ediyor. Duruşmada tutuksuz sanık Salih Kurter hocanın öğrencisi olduğu söylenen ve "Küçük Salih Hoca" olarak anılan Salih Yaşar tanık olarak dinlendi.
"CİN ÇIKARMA DİYE BİRŞEY YOK"
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nde kurulan duruşma salonunda görülen davada tanık Salih Yaşar,tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in sorularını yanıtladı. Kemal Kerinçsiz, Yaşar'a, Danıştay saldırısından üç gün önce 14 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan'ın evine tutuksuz sanık Süleyman Esen ile birlikte gitmelerine ve cin çıkartma iddialarına ilişkin sorular yöneltti. Kerinçsiz'in Alparslan Arslan'ın arkadaşı tanık Orhan Kadı'nın "Alparslan Arslan'a evinde Salih Yaşar, sert bir şekilde okuyormuş. Cin çıkarıyorlarmış, Üzerine çıkmışlar, ellerini, ayaklarını tutmuşlar" şeklindeki ifadelerini anımsatması üzerine Tanık Yaşar "Cin çıkartma diye bir şey yok. Ben Alparslan'ın üzerine nasıl çıkayım? Genç adam, spor yapmış, boks yapmış. Ben sadece Kuran okudum"
Salih Yaşar'ın bu sözlerin üzerine Mahkeme Başkanı Şengün'ün "Alparslan kalk bakalım, bunlarla ilgili ne diyorsun" dedi.
Tutuklu sanık Alparslan Arslan ise, "Beni ilk Salih Kurter okudu, kendi isteğimle okumuştur. İlk 2005 yılının kışı ya da ilkbaharın başıydı. Sonra Salih Yaşar kendi isteği üzerine başladı. Benim evimde Süleyman Esen'in telkiniyle okumuş olabilir. Zorlama değil. Ben de kendisini kırmamak için, Süleyman Yaşar yaşı büyük büyük,kırmamak için" diye konuştu.
"ÜZERİNE ÇIKTI MI?"
Başkan Şengün'ün "Üzerine çıktı mı" sorusu üzerine Arslan "Uzan diyor. Ayıp olmasın diye uzanıyorsun ama nefes alamıyorsun. Yanınızdaki yargıç bey de size bir Fatiha okuyabilir. Reddedemezsiniz, kırmamak açısından" diye konuştu.
"Neden okuyor" sorusunu ise Arslan "İnsanda bir hal vardır. Morali bozuktur, kafası takılmıştır" diye yanıtladı.
ARSLAN PİŞMAN OLDUĞUNU YİNELEDİ
Moralinin neden bozuk olduğunu soran Başkan Şengün'e Arslan şöyle yanıt verdi:
"Cumhuriyet ve Danıştay olayları, rahmetli Mustafa Yücel Özbilgin'in rahmetli olmasına neden olan olaylar, baskı altında oluşmuş hadiselerdir. Bunlardan dolayı pişmanım. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı bir şey yapma taraftarı değilim. Geçmiş zaman tam hatırlayamıyorum. Baskı altındaydım o dönemde"
Başkan Şengün "Bunların evveliyatı mı sana baskı yaptı. Evdeki dua bununla mı ilgili? sorusuna ise Arslan "Bu olayların gerçekleştiği dönemde baskı altındaydım" diye yanıtladı. Başkan Şengün'ün "Kimden bu baskı" diye ısrarlı sorusuna "Baskı altındaydım. Neticede pişmanım. Uzun zamandır pişmandım da söylemiyordum. Siz şimdi bir yere gitmek istemezsiniz de baskı altında gidersininiz ya" Başkan'ın baskının ne olduğunu söylemesi konusunda ısrar etmesi üzerine Arslan "Halin altına girmeö diye yanıt verdi. Şengün ise "Halin altına girme nedir" diye sordu. Arslan sözlerine şöyle devam etti:
"Neticede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı bir şey yapmak taraftarı değilim, Pişmanım, Bunları hepsi somut şeyler"

                                               
"CUMHURİYET VE DANIŞTAY HADİSELERİ İSTEĞİMLE YAPILAN ŞEYLER DEĞİL"
Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu ise "Baskı size mi, ailenize mi yapıldıö diye sordu. Arslan "Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil. Benim hukuk fakültesi okumuşluğum var. Türkiye Cumhuriyeti kanonunları nda okudumö diye konuştu. Hakim Haşıloğlu'nun "Şu anda üzerinizde baskı var mıö sorusunu Arslan "Ben şunu söylüyorum. Ben kanunlara uyulması taraftarıyımö diye yanıtladı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise "Sizi kim baskıyla götürdü" sorusuna Arslan "Sayın Başkan, Doğu Bey, bağımsız varlıklar değiliz. Bazı şeyleri irade dışı istemeyerek yapabiliriz" diye karşılık verdi.
"OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİNE DAHA FAZLA DİKKAT EDİLSİN"
Öte yandan Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın "Oğlumun can güvenliği tehlike altında" şeklindeki beyanlarının ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili ifade verdi. Oğlunun pişman olduğu yönündeki beyanlarını hatırlatan İdris Arslan ifadesinde, "Danıştay saldırısının arkasında çok büyük güç odaklarının olduğunu düşünüyorum. Bu güç odaklarının Alparslan'ın konuşmasını önlemek için Alparslan'a zarar vereceğini düşünüyorum. Alparslan'ın son dönemdeki ifadeleri nedeniyle can güvenliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekir" dedi. Duruşma, tanık Salih Yaşar'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.