Perşembe günü 20'li derecelere yaklaşak sıcaklığın İstanbul ve Marmara bölgesinde cuma günü öğle saatlerinden itibaren sert bir şekilde düşeceği tahmin ediliyor. Meteorolojik tahminlere göre Karayel rüzgarıyla birlikte Cuma günü Marmara bölgesinin genelinde görülmesi beklenen yağmurun en etkili olduğu bölge İstanbul ve çevresi olacak. Aynı gün Kırklareli'nin yüksek bölgelerinde kar yağışının gözlenmesi bekleniyor.

 

BOLU DAĞI'NDA SİS

 

Sabah saatlerinden bu yana Bolu Dağı'nda etkili olan sis, görüş mesafesini yer yer 30 metreye kadar düşürdü.

Yetkililer, sisin trafikte herhangi bir aksamaya neden olmadığını belirtirken, trafik ekipleri, güzergahı kullanan sürücüleri “dikkatli araç kullanmaları” konusunda uyarıyor.

KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTI

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, dün akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Aralıkla yağan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı. Yağan karla birlikte yeşil alanlar beyaza büründü. Karayolları ekipleri kar yağışının ardından yol güzergahları üzerinde tuzlama çalışması yapıyor. Ekipler özellikle D-100 Karayolu’nun Karanlıkdere ve Seymenler Mevkii'nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (12)

ANKARA: Parçalı bulutlu (8)

İZMİR: Az bulutlu (13)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu gececek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte don hadisesi bekleniyor. (11)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (19)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde Sakarya çevreleri yağmurlu geçecek.

EGE: Az bulutlu geçecek. Rüzgar, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay) sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; ilk saatlerde Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, ilk saatlerde hafif olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Amasya ve Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis ve don hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri sağanak yağışlı geçecek.