Teknik direktör Frank Rijkaard’ın gözüne giremeyen sambacı, Brezilya Milli Takımı’nda oynamak adına Galatasaray ile yollarını ayırmaya karar verdi
Galatasaraylı Elano Blumer’in ayrılığı artık ciddiyete bindi. “Brezilya forması hasreti” sambacının canına tak etti. Sarı kırmızılı takımda Frank Rijkaard’ın gözüne giremediği için yedek bekleyen Elano, ocakta ayrılık planları yapmaya başladı.

Kadroya almadı

Elano Blumer’in G.Saray’dan göç etmeye hazırlanmasının en büyük nedeninin ise; Brezilya’nın yeni hocası Mano Menezes’in “Yedek ve formsuz futbolcunun milli takımda işi yok” prensibinin olduğu ortaya çıktı.

Brezilya’nın en köklü kulüplerinden Corinthians’ın eski hocası olan Menezes’in Brezilya Ligi’ni de yakından takip etmesi ile birlikte Elano’nun, ülkesine dönme fikri içine girdiği, İstanbul’da mutsuz olan eşinin de Brezilyalı futbolcuya tam destek verdiği kaydedildi.

Robinho devrede

Bu arada özel işleri nedeniyle 3 hafta önce Brezilya’da bulunan Elano’nun ilk adresinin eski kulübü Santos olduğu öğrenilirken, yakın arkadaşı olan Robinho’nun da, kendisi gibi Elano’nun da Brezilya’da kendisini bulacağı ve Milli Takım’a seçileceğini söylediği ifade edildi.

1.5 milyon Euro’luk yükten kurtulacaklar

Galatasaray Yönetimi’nin ise 7 milyon Euro’ya aldığı Elano’dan daha fazla zarar etmeme adına 4 milyon Euro’ya yakın bir teklife olumlu bakacağı, yılda 3 milyon Euro kazanan sambacıya sezonun ikinci yarısında ödeyeceği 1.5 milyon Euro’luk yükten de kurtulmaya sıcak baktığı ortaya çıktı