Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan "hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların" teslimine başlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle Eskişehir'de yapılan 928 konut sahiplerini buluyor. Daha önce 'hak belirleme kuraları' çekilerek alıcıları belirlenen konutlar, 'kat ve konut belirleme kuraları' çekilerek sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapımına başlanan sosyal yardımlaşma konutları tamamlanarak sahiplerine teslim edilmeye başladı. Kirasını bile ödeyemeyecek durumda olan insanları kendi evinin sahibi yapan TOKİ, 100 lira taksitli konutlardan alan Eskişehirliler'in yeni yılı kendi evlerinde karşılamaları için teslimlere başlıyor. 4 bin 728 başvuru arasından kura yöntemiyle belirlenen 928 aile, 7 Aralık Salı günü Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak 'kat ve konut belirleme kuraları' ile yeni evlerini seçecek. Alt gelir grubu vatandaşları sıcak bir yuvaya kavuşturmak için gece gündüz çalışan TOKİ, 2011 bahar aylarında yapacağı teslimleri 6 ay önceye çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen TOKİ, Türkiye genelinde 736'sı Romanlar'a dönük olmak üzere toplam 27 bin 906 konutun inşaatını başlattı. 10 bin 332 konutun ihalesini yapmaya hazırlanan TOKİ, 10 bin 42 konut için proje çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ, inşaatı devam eden, ihalesi yapılacak ve hazırlık aşamasındaki konutların tamamlanmasıyla birlikte 48 bin 280 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturacak.
Sosyal yardımlaşma konutlarını Türkiye geneline yaymak isteyen TOKİ, Artvin, Manisa, Ordu, Tokat ve Yalova'da uygun arsa bulunamadığı için çalışmalarına başlayamadı, Burdur, Giresun, Hakkari, Muş ve Rize'den ise konut yapımı için talep gelmedi.