Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Bursaspor maçı öncesinde Beşiktaş taraftarları ile polis arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 2 Bursaspor taraftarı bıçaklandı.

Bursasspor taraftarlarının eski açık tribünün dış kısmına alınmasıyla birlikte Beşiktaş yönünden gelen siyah-beyazlı taraftarların bir bölümü barikatları aşarak, yeşil-beyazlı taraftarların bulunduğu bölüme doğru hareketlendi.
İki takım taraftarları arasında kavga yaşanırken, güvenlik güçleri biber gazı sıkarak taraftarları uzaklaştırmaya çalıştı.

Bu sırada iki Bursaspor taraftarının bıçakla yaralandığı görülürken, güvenlik güçleri bazı taraftarları gözaltına aldı.

Yaralanan taraftarlar bir süre sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, tribünde Bursasporlular içinde yer alan bir taraftar da bıçakla yaralandığı için saha içine alınıp sedyeye konuldu ve ambulansla hastaneye götürüldü.

Diğer yandan, iki takım taraftarları tribünlere girdikten sonra da birbirlerine küfürlü tezahüratlar yaptı.

TEDAVİLER SÜRÜYOR
Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan maç öncesinde çıkan olaylarda yaralanan 4 kişinin tedavisi sürüyor.

Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Bursaspor arasında bugün saat 14.00'te başlayan maç öncesinde taraftarlar arasında çıkan kavgada, alnından darbedilen Bursaspor taraftarı Selim Durukaya (24), kalçasından bıçaklanan Hasan Koyupınar (34) ile sol karın boşluğundan bıçaklanan Sait Güllük'ün (22) tedavileri Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

Olaylarda başına isabet eden şişeyle yaralanan Beşiktaş taraftarı Melda Mesut'un da (34) tedavisi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve olaylara karışan taraftarların güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edileceği bildirildi.

Bu arada, maçı izlemek için İstanbul'a gelen Bursaspor taraftarlarının, Gebze'deki Beşiktaş Derneğini taşladığı öğrenildi.

TÜNELDEN GELDİLER
Bursaspor taraftarları 18 otobüsle Fiyapı İnönü Stadı'na gelirken, otobüsler protokol tribününün arka kısmındaki tünelin çıkışında durduruldu.

Taraftarlar, tünelden üstleri arandıktan sonra eski açık tribünün ön kısmına alındılar. Güvenlik çemberi içinde eski açık tribünün önüne getirilen taraftarlar, ikinci bir aramanın ardından tribüne girdiler.

Bursaspor taraftarlarının gelişi sırasında yollar trafiğe kapatılırken, bazı sürücüler kornalar çalarak durumu protesto etti.

Bu arada otobüsten inen bazı taraftarların üzerinde kesici aletler bulunurken, bu taraftarlar gözaltına alındı.

Öte yandan bazı Beşiktaşlı taraftarların, yıllar sonra bir maç için İnönü Stadı yakınında sabahladıkları öğrenildi.

BURSASPOR TARAFTARININ 7.5 YILLIK HASRETİ BİTTİ
Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik nedeniyle iki takım taraftarlarının deplasmana gitmeme durumu Beşiktaş-Bursaspor maçıyla sona erdi.

Bursaspor taraftarları, yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra İnönü Stadı'nda takımlarını izledi. Bursaspor'un küme düştüğü 2003-2004 sezonunda, yeşil-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın, küme düşme hattındaki rakiplerine yenilmesine tepki gösterince iki takım taraftarları arasında gerginlik başlamıştı.

Bursapor'un yeniden Süper Lig'e yükseldiği 2006-2007 sezonundan itibaren de il spor güvenlik kurullarının aldıkları kararlarla taraftarlar deplasmanlardaki maçlara gidemiyordu. Dört sezon süren bu uygulama, Beşiktaş Kulübü'nün hafta başında aldığı kararla sona ererken, Bursaspor taraftarlarının İnönü Stadı'nda maç izleyebileceği ve yüzde 5'lik kontenjan ayrıldığı duyurulmuştu.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı karar sonucunda Bursaspor taraftarları yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra Fiyapı İnönü Stadı'na geldi.

Yeşil-beyazlı taraftarlar en son 2003-2004 sezonunda, 16 Ağustos 2003'teki maçta takımlarını İnönü Stadı'nda desteklemişti. 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren bu karşılaşmadan sonra Bursaspor taraftarları İnönü Stadı'na gelememişti.

Yıllar sonra Bursaspor taraftarının da statta maçı izlediği karşılaşma öncesinde Fiyapı İnönü Stadı etrafına gelen Beşiktaşlı taraftarlar ile emniyet güçleri arasıda arbede çıktı. Güvenliği sağlamak için siyah - beyazlı taraftarları kontrol etmeye çalışan güvenlik güçlerine tepki gösteren Beşiktaşlı taraftarlar ellerindeki bira şişelerini güvenlik güçlerine atmaya başladı.

Güvenlik güçleri daha sonra olaylar büyümeden müdahale etti.

DÖNER BIÇAĞI ÇIKTI
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Bursaspor'un taraftarları İstanbul'a giriş yaparken polis tarafından arandı. Yapılan aramalarda, kesici aletler ele geçirildi.

Emniyet güçleri, Bursasporlu taraftarları Çamlıca turnikelerinden İstanbul'a giriş yaparken durdurdu. Alkollü olduğu belirlenen taraftarların bulunduğu otobüslerde yapılan aramaların ardından döner bıçağı, taş, sopa, tornavida ve maket bıçağı gibi kesici ve delici aletler ele geçirildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan maç öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yaklaşık 7.5 yıl sonra konuk Bursaspor taraftarının da izleyecek olması nedeniyle karşılaşma öncesinde stat çevresinde polis sıkı önlemler aldı.