Kayseri Şeker Fabrikaları’ndaki yolsuzluk iddiasıyla başlatılan ‘Şeker’ operasyonunda 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sabaha kadar süren sorguda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Savcı’nın, Kayseri Şeker’in ‘Reis’ lakaplı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’a,mal varlığının yanı sıra çapkınlığı ile ilgili olarak teknik takibe takıldığı kadınların isimlerini sayarak sorular yönelttiği öğrenildi.

‘HİÇBİRİNİ HATIRLAMIYORUM’
Savcı, telefon dinlemelerinden elde edilen isimleri sıralayıp “Fulden Uras ve Özge Şengocak dışında Şenay, Serap, Türkan, Şebnem, Sevgi, Kübra, Leyla, Elem, Gamze, Emel, Bahar, Çilem,Müge, Özge, Suzan, Hülya gibi Antep, Ankara, İstanbul, Kayseri, İzmir, Antalya’dan 80 kişi ile özel ilişkiye girdin mi, ev kiralayıp döşedin mi, para gönderip masraflarını karşıladın mı?” diye sordu.

Özışık ise Fulden Uras’ın annesini tanıdığını, Özge Şenocak ile de tanıştığını belirterek htiyaç duyduklarında para göndermiş olabileceğini söyleyip, “Bana okunan isimlerin hiçbirini hatırlamıyorum” karşılığını verdi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Şeker” operasyonunda gözaltına alınan, aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın da bulunduğu 32 kişinden 11’i tutuklandı.

68 MİLYON ZARAR İDDİASI
“Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgüte liderlik etmek, haksız kazanç elde etmek”le suçlanan 31 zanlının lideri olmakla suçlanan ‘Reis’ lakaplı Özışık’a, savcılık sorgusunda “usulsüz harcama yaptığı, bazı şirketlere toplam 1 milyon 600 bin TL fazla ödeme yaptığı, net 68 milyon 152 bin 110.68 TL zarardan sorumlu olduğu ve haksız yolla bir kısmını mal varlığına dönüştürdüğüne” ilişkin iddialar konusunda sorular yöneltildi. Özışık, Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin raporlarında geçen bu iddialarla ilgisi olmadığını belirterek, “Bu ihaleler komisyon tarafından yapıldıktan sonra uygulanmak üzere tarafımıza gönderilir, biz de gereğini yerine getiririz. Hakkımdaki bu suçlamaları kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

Kimseyi azmettirmedim, sadece telefonda şaka yaptım’
“MASAK tarafından tespit edilen, Simland isimli şirket aracılığıyla, Ankara’da 2 daire, Hatay’da çok değerli 600 dönüm arsa, Mersin Liparis’te 4 yazlık villa ile çok sayıda gayrimenkulü nasıl edindin?” sorusu üzerine Özışık, şu yanıtı verdi: “Bana okunan gayrimenkullerden sadece Mersin’de bulunan 4 yazlık villa eniştem Ahmet Öztürk’e aittir, diğerlerinin hiçbiri bana ait değildir. Benim memleketim Kayseri Kocasinan Karakimse Köyü’nde, babamdan kalma ve bana düşen 700 dönümden 441 dönüm arazim, tüm aileme ait bir çiftlik evim ve kendime ait bir aracım bulunmaktadır.”

Özışık’a ayrıca, emrindeki örgüt elemanları sayesinde, özellikle çeşitli kooperatif seçimleri başta olmak üzere, birçok kişi ve kurumu baskı altına aldığı, tehdit ettiğine ilişkin sorular da yöneltildi. Kayseri’deki bazı yaralama olaylarıyla ilgili teknik takibe de takılan konuşmaları hatırlatılınca Özışık, “Azmettirdiğim ileri sürülen Fazıl Kalaycı renkli bir kişiliktir. Ben kendisine telefonda o günlerde bu tür şakalar yapmıştım. Bunlar ciddiyeti olmayan konuşmalardır” dedi.