Diş macunları ve sabunlarda kullanılan kimyasal maddeler anne adayları için çok tehlikeli.

Florida Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre Türkiye'de de satılan birçok ünlü diş macunu markasında ve sabunun içinde bulunan triclosan maddesi anne karnındaki bebeğe zarar veriyor. Bugün'deki habere göre, Profesör Margaret James, ıslak mendillerde de bulunan bu maddenin anne karnındaki bebeğin yeterli oksijeni almasına engel olduğunu ve bunun da bebeklerin beyinlerinde hasara neden olduğunu söyledi.

Daha önce yapılan araştırmalarda triclosanın laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden olduğu belirlenmişti.
Yorum EkleHaber Yorumları (6)
nerde teknoloji.nerde hizmet nerde bu devlet.neden aciklanmiyor hangi marka hangi madde.kekmiyiz biz.daga cikalim eski usul magaralarda yasayalim.ne bu hayat boyle be.insan sagligina uygun teknolojik cagdas bi sey yokmu.
Misafir02 Aralık 2010 Perşembe 14:28
nasıl oluyoda şimdiki çocuklar cin gibi .......
Misafir02 Aralık 2010 Perşembe 12:35
değerli yorumcular dostlar, artık öğrenin, kapitalist sistemde hiç kimse halkı yani tüketicileri uyandıracak açıklamalar yapmaz. yapamaz. sisteme zarar verir. ama ben sizi diş konusunda şunu öneririm. küçük su şişelerinin içine bir yemek kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karbonat koyup,karıştırın. dişinizi de bununla fırçalayın. tuz mikropları kırar ve kanamalardan korur, karbonat da mantar oluşumunu önler. kolay gelsin...