İlçemizde yıl içerisinde yaşanan toplum huzurunu bozan olay ve gelişmelerin mercek altına alındığı toplantıya Bayrampaşa'nın tüm resmi kurumları ile muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 1 Aralık günü saat 14 00 da başlayan ve yaklaşık üç saat süren Huzur Toplantısı, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dolar'ın sunumuyla başladı. İlçe içerisinde son bir yıl içerisinde gerçekleşen asayiş olayları ile suç ve suçlularla mücadele konularında ayrıntılı bilgiler veren Yunus Dolar Bayrampaşa geneli itibari ile ilgili olarak rakamsal bazda suç oranlarında bariz bir düşüşün olduğunu vurguladı.

 Toplantı İl Emniyet Müdür yardımcısı Davut Karakülah, Cumhuriyet Başsavcısı Vuslat Dirim, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve Bayrampaşa İlçe Kaymakamı Abdulkadir Yazıcı'nın hep birlikte katılımcıların sordukları sorulara cevap verdiler. 

 İlçenin genel asayiş durumu, ses, gürültü ve çevre kirliliği gibi sosyal huzura aykırı düşen tüm davranış ve olayların masaya yatırıldığı Huzur Toplantısında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge,'' İlçemizde çok şükür suç olayları her geçen yıl daha da azalıyor, bu rakamlarla ortaya konmuş bir gerçeklik, ama yeterli değil'' dedi. Başkan Bürge siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma çalışmalarının aralıksız devamı halinde suç ve suçluyla mücadele konusunda çok daha fazla mesafe kat edileceğine inandığını ifade eden Başkan Bürge,'biz göreve geldiğimiz günden bu güne hep -gelecek seçimler için değil; gelecek nesiller için çalışıyoruz- dedik, işte bu anlayış toplumumuzun her kesiminden karşılık buldu, işte bu sayededir ki İstanbul, dünya ülkeleri içerisinde bir metropol olup da suç oranı en düşük olan şehir ünvanı aldı, bu başarılı çalışmada emeği olan başta güvenlik güçlerimize ve onlara daima destek veren değerli vatandaşlarımızın her birine teşekkür ederim.'dedi

 Vatandaşların sorduğu sorular ve taleplerin ilgililerince not alındı. Sorunların yerlerinde tespiti ve mümkün olanların en kısa süre içerisinde giderileceğinin karara bağlandığı Huzur Toplantısı katılımcılara verilen Kokteyl ile son buldu.