ABD'ye ait belgeleri yayınlayarak dünyanın gündemine oturan Wikileaks'ın merkezi olarak gösterilen ve fotoğrafları yayınlanan yer 1970'lerde Stockholm'de olası nükleer saldırılara karşı yapılan bir sığınak. Bu sığınak ise halen ticari faaliyetini sürdüren bir data merkezi olarak kullanılıyor.

2 gündür televizyonlarda ve internet medyasında yayınlanan fotoğrafların Wikileaks merkezi ile alakası da bulunuyor. Medyada yer alan ve yeni girilerek görüntülendiği iddia edilen fotoğraflar internet sitelerinde yıllardır bulunuyor.

Söz konusu sığınak 1970 yılında Stockholm'de olası bir nükleer saldırıya karşı inşa edildi. İlerleyen yıllarda ise sığınak İsveç'in ilk isp'si olan Bahnhof tarafından datacenter olarak kullanılmaya başlandı.

Birçok televizyon kanalı ve ve gazeteler ile internet medyasının tamamı, kimler tarafından tezgahlandığı belli olmayan bir oyunun kurbanı oldu.

ABD İSTİHBARATININ BULAMADIĞI KALE GİBİ MERKEZDE ÇOCUKLAR GEZİYOR (!)

Cafesiyaset yaptığı araştırma sonunda Wikileaks'ın merkezi olarak bugün başta Hürriyet, Sabah, Vatan ve Habertürk gibi gazetelerle internet medyasının tamamında yeralan resimler şimdiki adıyla Pionen Data Merkezi'ne ait. Söz konusu data merkezini ise haberlerde iddia edildiği gibi ABD istihbaratının aramasına gerek yok çünkü merkez legal bir işyeri olarak faaliyetini sürdürüyor.

Data merkezinin adresine ve fotoğraflarına ise internetten ve Google'dan rahatça ulaşılabiliyor.

Data merkezini fotoğraflamak için içine girmeyi başarmaya (!) da gerek yok çünkü yüzlerce resim zaten internette yıllardır bulunuyor. İşletilen Türk medyası ve internet siteleri 'Wikileaksın merkezinin hiç bir medyada yayınlanmamış (!) diğer fotoğraflarına aşağıdaki linklerden ulaşabilir.