Hüseyin Çelik: '' Hilarry Clinton bir açıklama yaptı sayın Clinton orada adı geçen ülkelerden ve şahıslardan özür diledi. Bir şey daha söyledi bu yayınlanan belgeler özellikle ABD için vazgeçilmez bir müttefik olan Türkiye ile ilişkilerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını karşılıklı güvene dayalı diplomatik ilişkileri dahada güçlendireceğini söyledi. Politikalar burada yapılıyor dedi bizde aynı kanaatteyiz. Siyasi irade sahipleri oluşturur bunları ABD ile Türkiye arasında kesinlikle bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyoruz. Belgeler'de adı geçen yine aynı şekilde diğer ülkelerle duruş ve devamlılığımız aynı şekilde devam edecektir. Büyük Atatürk'ün ifade ettiği '' Yurtta Sulh Cihan da Sulh '' duruşu gösterilmektedir. Belgelerin niteliğine baktığınız zaman Türkiye'nin en çok gündem oluşuran ülke olduğunu görüyorsunuz buda bu belgelere yansıyor bundanda etkin dış politikamızın izlerini buradan görüyoruz. Pasif rüzgarın önüne bırakmış kendinizi bir yaprak olarak görmezseniz kimse sizden bahsetmez kimse sizin hakkınızda böyle dedikodular yapmaz ve sizin için söylemlerde en asgari şekilde geçer. Türkiye dış politikası ve etkinliğiyle birisinin nasırına basmış buda açıkca görünüyor. Bu belgeler var bunları kimse inkar etmiyor ama burada bu doğrumudur değilmidir bunu tespit etmek ABD'nin kendi işidir. Bu belgeler Ak Parti Genel Merkezi'nde değil ki bunun tespitini biz yapalım bizim başka işlerimiz var bunlarla uğraşamayız. Chp bir komisyon oluşturmuş bunları inceliyorlarmış muhalefetler bunlarla uğraşırlar fakat bizim yaptığımız daha yetkili kişilerle çalışmalar üst düzey bürokratlar tarafından bunlar takip edilip incelemektedirler. 
NE ZAMANDIR MUHASEBESİNİ YAPIYORSUNUZ 
Türkiye artık kendisinden dünyada daha çok söz ettirmektedir. Uzakdoğuda olan ilişkileriyle Afrika'da olan ilişkileriyle yeni bir dönem başlatan Türkiye'den bahsediyoruz. Afrika 'da 10 yeni büyük elçilik açma konusunda MHP'den biri bunu rahatlıkla söylüyor israf değilmidir ne gereği var diye. Bu bir ufuk meselesidir bu bir hayal meselesidir. Başbakan artık sadece Türkiye'de değil dünya çapında sözü geçen bir lider olarak biliniyor ve tanınıyor bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Belgeler yayınlanıyor ve diyorlar ki İsrail bu olaydan zarar görmeyecek bunu nerden biliyorsunuz. Başbakan kendisine yapılan iftiralara cevap verdi Başbakan'ın yabancı bankalarda 8 hesabı varmış. Ama gel görün ki dün sayın MHP Genel Başkanı Bahçeli biz bunu iç politika malzemesi yapmayacağız derken Başbakan'ın kaçacağı yer vardır orada hesaplarında da 7 sülalesine yetecek vardır sizce bunun arasında bir farklılık varmı bir iddia atıyorsunuz ortaya nasıl ispatlayacaksınız bunu bunu ispatlayamıyorsanız siz sadece iftiracasınız size nasıl hitap edileceğini de bugün Başbakan gerektiği şekilde açıkladı. Biri çıksa dese CHP Genel Başkanı'nın şu bankada 10 hesabı var MHP Genel Başkanı'nın şurada 20 hesabı var buna kim inanır dilin kemiği yok ki. Siz ne zamandan beri Başbakan'ın muhasebeciliğini yapıyorsunuz sayın Bahçeli. Bu iftiraların bir bohçacı dedikodusu olduğunu bu iftiraları atanlarında ispat etmek zorunda olduklarını ifade etmek isterim. İşine geldikleri zaman bizim mensuplarımızı partimizi Amerika'nın kuklası Amerika ne diyorsa onu yapıyormuşuz. Bizi Amerika iktidara getirmedi biz kimseyi umursamıyoruz şu ülke bu ülke bizim için ne demiş bizim için önemli değil önemli olan halkımızın bizim için ne söylediği ve düşündüğüdür. Bu diplomatlar bu bilgileri toplarken bazı kaynaklardan topluyorlar kimlerden bilgi alıyorlar bürüksele gidiyorsunuz bizim muhalefet ne diyorsa onlarda aynı şeyleri söylüyor çünkü onlar buradan alıyorlar. Bizimkiler kendi seslerinin yansımasına inanıyorlar. 
''Orman'a balta seni kesiyor demişler orman ne yapayım sapı bendemi demiş. 
Ben uzun dönemler İngiltere belge bölümünde çalıştım. Bütün dünyaya ayrılan dosyalarla Osmanlı Devletine ayrılan bölümler neredeyse o zaman Osmanlı dünyanın 3'te 1'ini kapsıyor. Ama sonuçta bugün ki medya çağında internet çağında bunlar yok bu aslında iletişim çağında artık hiç birşeyin hasır altında kalmayacağının da göstergesidir. Bu elçilikler bu diplomatlar medyadan bilgi ediniyorlar buradaki siyasilerden bilgi ediniyor ve kendi ülkelerine yansıtıyorlar. Hiç kimsenin dikkate almadığı şeyleri bir bakıyorsunuz bizim memlekette birileri ciddi almaya başlıyor. Bu belgeler bizim hiç kimseyle olan münasebetimizi değiştirmez. Bundan sonra yine süreç takip edilecektir ortaya çıkan durumlara göre gereken girişimlerde bulunacaktır. Bu meselenin muhattabı şu yada bu partiler değildir. Dışişleri bakanı şuanda bir grup oluşturmuştur ve onun görevidir. Hükümetimiz ve partimiz açısından da bunun tekrar değerlendirmesi gerekirse bunu yine sizlerle paylaşacağız. 
ORDU HEPİMİZİN ORDUSUDUR İTİBARI HEPİMİZİN İTİBARIDIR 
Dün yine grup toplantıları vardı bütün siyasiler düşüncelerini ortaya koydular. Kılıçdaroğlu yine bu generaller le ilgili konuştu sayın Kılıçdaroğlu'nun sabah başka öğlen başka ikindi başka akşam başka konuştuğunu hepimiz biliyoruz. Buna sivil darbe dediler ordumuz mehmetçiğimiz hepimizin ordusu hepimizindir 73 milyon insana bu ülkeye aittir ordumuz bizim ordumuzla mehmetçiğimizle itişip kakışmamızda söz konusu değildir. Türk ordusu içinde yanlış yapanlar olabilir anayasal çerçeve içerisinde yasal işlem başlatmak orduyla itişip didişmekle alakası yoktur. Binlerce insanı stadyuma doldurmayı felsefe alan ve bunla ilgili neler söylediniz bu söylentilerden ordumuzu kurtarmak ve TSK'nın itibarını korunması açısından çok önemlidir. Ordumuzun kurumsal itibarı camiasal olarak itibarı hepimizin itibarıdır durumun böyle değerlendirilmesi gerekiyor. Bir sürü generalimiz var bunların hepsiyle ilgili değilde neden 3 tanesi ile bu olay yapıldı. Bunun devlete mâl edilmesi ve orduyla itişip kakışıyormuş gibi gösterilmesi doğru değildir. 
CAMİLER HAKKINDA EN SON CHP KONUŞMALI 
İsrail'in Türkiye hakkında beslediği duyguları bütün dünya biliyor ama bilmeyen bir tek Bahçeli ve Kılıçdaroğlu kaldı. Başbakan'ın Lübnan'da yaptığı konuşmaları bütün dünyaya kabul ettirirken bizim muhalefet halen tez çalmaya devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta grup toplantısında da bu haftada camilerle ilgili bir söylemi var camilerle alakalı en son konuşacak CHP'dir camileri yıkan kışla yapan camileri yıkan yerine restorantlar yapan CHP'dir. Bir yerde mevcut bir cami var onu kaldırıp siz yerine rezidanslar yapıyorsunuz oteller yapıyorsunuz bunu Türkiye'de hiç kimse yapamaz. Okul yeri ile ilgili konularda aynı şekildedir. Bura okul için ayrılmıştır ve gerek yoktur yapmaya bunu siz değerlendiremezsiniz bunu yönetimler karar verir bunun yerine kültür merkezleri yeşil alanlar yapalım derler buna siz karar veremezsiniz ki. Kağıthane'de bir yerde Cem Evi yapılmış Cem Evi'nin yapıldığı yer okul alanı olarak geçiyor buranın okul yerinden çıkarılıp sahibine teslim edilmesi gerek deniliyor. Ben şahsen sordum burası zaten 2 bin metrekarelik yer okul için gerekmez dendi bizde orayı okul olmaktan çıkardık Cem Evi olarak kaldı kalmaya devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözcüleri belge olmadan konuşmaz dediler o belgeleri halen bekliyoruz. Çıkın ortalığa elinizde iki tane kağıt belge diye sallayın onu alın size belge öyle belge olmaz. 
BAHÇELİ'YE ÇELİK GİBİ SÖZLER 
Sayın Bahçeli ile ilgili olarak bir hususu belirterek tamamlayacağım. Sayın bahçeli 28 Kasım'da Antalya Manavgat'ta bir toplantıda Sayın Başbakanla ilgili 'Şerefsizlik yapmaya devam ediyor'. 
Şimdi ben bu ifadeleri halkımın basiretine havale ediyorum ama bişey söylemeden geçemeyeceğim. Sayın Bahçeli siz şeref,namus gibi değerleri malesef ayaklara düşürdünüz ve bu söylemlerinizle siyaseti ayaklar altına düşürdünüz. Bu söylediğiniz sözleri aynen paketleyip size iade ediyorum. Sayın Bahçeli Sayın Başbakan kendi şeref ve haysiyetinin sadece zekatını size verse size bir ömür boyu yeter. Tüm bunlara rağmen biz size Şerefsiz demeyeceğiz.Bize söylediğiniz o sözleri size 'Kötü söz sahibinindir' diyerek paketleyip iadeli taahhütle iade ediyoruz. 
Yapılan araştırmalarda halkımızın kesinlikle bu üslubu kabul etmediği ayan beyan ortadadır. Bize siz karşılık veriyorsunuz diyorlar ne yapalım? AK Parti'nin Genel Başkanı kimsenin şamaroğlanı değil. Bizi istediğiniz kadar eleştirin ama kimsenin kimeseye hakaret etme hakkı yoktur. Biz sizin seviyenize inerek hakaret etmeyeceğiz ama en tabi hakkımızdır bunu size iade edeceğiz' dedi. 
Ankara'daki Büyükelçiler, başkonsoloslar elbette herkesle görüşüyorlar. Bir kaç bakanın ismi geçti bunlar da yalanladı ve tekzip yayınladı. Bunun uzaktan yakından gerçekle bağdaşmadığını söylediler. Bu tartışmaları söylerken, yazarken, rapor ederken çok geniş bir çevre ile görüşüyorlar. AK Parti ile AK Parti hükümeti ile ilgili bazı çirkin yakıştırmalar o raporlarda yer almadan önce zaten bunu muhaliflerimiz söylüyor sürekli. Sayın Başbakanımız daha siyasete girdiği an hemen 1 milyar dolar parası var dediler. Ben bunu söylemeye çalışıyorum. 
İSRAİL'DEN BAHSETTİNİZ, ASKERLERİN SİLAHLI KUVVETLERİN MÜDAHALESİNE İLİŞKİN SÖYLEMLER VAR. BUNUN ARKASINDA OPERASYON OLDUĞUNU MU DÜŞÜNÜYORSUNUZ? 
Bu tabi ilk değil. Özellikle ordunun darbe yapmasından medet uman içerde de dışarda da bir çok unsur var. Darbe özlemcisi olan bir çok kişi var. Bu dışarda da var tabi. Bu belgelerden anlaşılıyor ki İsrail'deki bazı devlet adamları da ABD'deki bürokratlara bunu iletmişler. 
BUGÜN KENDİSİNDEN BEYAN ALMIŞTIK, BDP'Lİ YILDIZ KÜRDİSTAN İFADESİNİ KULLANMIŞTI VE DOĞU VE GÜNEYDOĞU İÇİN KULLANDIK DEMİŞTİ. SİZ DE VANA GİDERKEN BUNU KULLANIYOR MUSUNUZ? 
Benim neye ne dediğimi bütün medya çok iyi bilir. Türkiye 7 bölgedir ve ikisi doğu ve güneydoğudur. Diyelim ki İstanbul'da Büyükşehirler'de kürt vatandaşımız var biz orayı başka isimlerle anmıyoruz. Bizim arkadaşlarımız AK Parti'liler Türkiye'nin tek devlet ve tek millet olduğunu bilirler. Bizim bir vatanımız ve bir tek bayrağımız var. AK Parti bu ülkedeki bütün etnik unsurların en tabi hak olduğuna inanır. Bu doğuştan verilen birşey olduğuna inanır. 73 milyonun ili ilçesi bölgesi etnik kökeni ne olursa olsun bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğuna inanır. Başkalarının farklı söylemleri olabilir o onları bağlar.