ANTAKYA’ya iş adamı Ahmet Çelik’in misafiri olarak gelen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile Sincan 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Remzi Özdemir, 27 ve 28 Kasım geceleri Harbiye’deki turistik bir otelde kaldı. Oteldeki son gecelerinde de Emniyet Müdürlüğü’ne yabancı uyruklu iki kadının zorla alıkonulduğu ve kokain kullanıldığı ihbarı yapıldı ve ekiplere 303-304 numaralı odalar adres gösterildi.

‘İki kamerayla geldiler’

Polisin gece yarısından sonra yaptığı baskına, iddiaya göre odasında Y.E. adlı bir kadın olan Kaçmaz tepki gösterdi. Kaçmaz, ihbarın asılsız olduğunu söyleyince düzenlenen tutanak da nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na teslim edildi. Otel sahiplerinden Refik Summakoğlu, baskınla ilgili şunları söyledi: “Kendilerinden Çelik’in isteğiyle ücret alınmadı. Ancak saat 01.00’den sonra gelenleri sistem gereği polise bildiremiyorsunuz. Baskın gecesi iki hâkim ve 1 kadın saat 02.00’de geldi. Bu nedenle iki hâkimin yanındaki kadının ismi çarşaf listeye kayıt edilmedi. Polis baskını Osman Kaçmaz ile yanındakiler otele geldikten 15 dakika sonra yapıldı. Bu baskın Osman Kaçmaz’a yönelik bir tertip. Ellerinde iki kamera olan 20 kadar polis, Kaçmaz’ın odasına girmek istedi. Haber vermek istedim ama beni engellemeye çalıştılar.

‘Kararı veren savcı gelsin’

Osman Kaçmaz giyinikti, kapıyı açtı. ‘Niye baskın yapıyorsunuz’ diye çıkıştı. Diğer hâkim çok sinirlendi. ‘Bu kararı veren savcı da gelsin’ diye bağırdı. Polisler, ‘Sizin kaldığınızı bilseydik gelmezdik, oda boş görünüyor. Bu bizim değil otelin hatası’ diyerek özür dilediler. Nöbetçi savcı da geldi, ihbar üzerine arama izni verdiğini anlattı.” Polis yetkilileri de, 2 odada birer kadın da olduğunun tutanaklara yazıldığını söyledi.

Soruşturma başlatıldı

OSMAN Kaçmaz’ın avukatı Baykal Doğan’ın yaptığı açıklama şöyle: “Müvekkilim, hafta sonu tatilini Hatay’da geçireceğini Adalet Bakanlığı’na ve Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmiştir. Bu ithamların önümüzdeki süreçte hazırlanması muhtemel HSYK kararnamelerine dayanak yaratma ve kamuoyu tepkisini bertaraf etme kaygısı güdülerek hazırlandığını düşünüyoruz. Şahsım açısından ise kuzenimi kaybettiğim gün, ahlak dışı ithama maruz kalmış olmam da bunu yapanların ne derece vicdan sahibi olduklarını kanıtlamaktadır. İlgililer hakkında hakaret ve iftiradan yasal yollara başvurulacaktır. Savcılık olayın iftira ve hakaret olduğunu talebimiz olmadan tespit etmiş ve soruşturmayı resen başlatmıştır.”

Hâkim Özdemir: Komplo

HÂKİM Remzi Özdemir baskınla ilgili şunları söyledi: “Kendilerini polis olarak tanıtan 15-20 sivil, Kaçmaz’ın odasına zorla girmeye çalıştı. Önce olayı şaka zannettim. Bizlere yönelik bir komplo kurulmuş. Büyük bir suç işlenmiştir. Polisler bir hâkimin odasının nasıl aranacağını bilmelerine rağmen, zor kullanmışlardır. Savcıdan arama izni almışlar. Fakat kâğıtta isim yoktu. Polisler ihbarın asılsız olduğunu otele gelen savcıya da söylediler. Savcı da durumu tespit etti. ‘Biz de aldatıldık’ demeye başlayan polisler bizden özür dilediler.”