Bütün dünyanın sırt çevirdiği Assange'a bir ülkeden koşulsuz şartsız destek var
Ekvador, ABD Dışişleri Bakanlığının diplomatik gizli yazışmalarını yayımlayarak dünya gündemine oturan Wikileaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange'a kapılarını açtı.
Uluslararası ajansların haberine göre Ekvador Dışişleri Bakan Yardımcısı Kintto Lucas, hiçbir koşul ve güçlük çıkarmadan Assange'a Ekvador'da ikamet hakkı tanımaya hazır olduklarını söyledi.
Assenge ile yalnızca konuşmanın değil onu dinlemenin de önemli olduğunun altını çizen Lucas, ayrıca Assange'ın ifşaatlarını kendi ülkesinde yapabileceğini ve böylece dost bir ülkede yaşamanın ne olduğunu görebileceğini kaydetti.
Lucas ayrıca, Wikileaks'ın yayımlamaya başladığı 250 binden fazla diplomatik yazışmada ABD diplomatlarının casusluk ifşaatlarının Ekvador hükümetini endişelendirdiğini söyledi.
ABD'nin Irak ve Afganistan ile ilgili gizli belgelerinin ardından, bu kez de Dışişleri Bakanlığı yazışmalarını sızdırarak yayımlayan sitenin kurucusu Assange (39) hakkında, tecavüz ve cinsel sarkıntılık suçlarından uluslararası yakalama kararı çıkarılmıştı. Halen saklanan Assange'ın nerede olduğu bilinmiyor.
Wikileaks'ın yayımladığı Amerikan belgeleri arasında Ekvador'la ilgili henüz açıklanmamış 1621 adet yazışma bulunuyor. Ekvador, 2009 yılı başında 2 Amerikan diplomatını CIA faaliyetleri ve içişlere karışma gerekçeleriyle sınırdışı 
etmişti.
AVUSTRALYA ASSANGE İÇİN ÖZEL KUVVET OLUŞTURDU
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerini yayımlayarak gündem yaratan Wikileaks kurucusu Assange'a ülkesi Avustralya'da da rahat yok. Avustralya Adalet Bakanlığı, Assange'ın yasaları çiğneyip çiğnemediğini belirlemek için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Avustralya ayrıca Wikileaks'in yayınlamaya başladığı 250 bin belgenin ele geçirilmesinde suç işlenip işlenmediğini belirlemek için asker, ajan ve uzmanlardan oluşan özel bir kuvvet oluşturdu. Avustralya Adalet Bakanı Robert McClelland, Wikileaks dosyasını soruşturmak için özel kuvveti dün oluşturduklarını söyledi. 
İKİ KADINA TECAVÜZLE SUÇLANIYOR
Wikileaks'ın ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeleri yakın zamanda yayımlayacağını açıklamasının ardından İsveç'te iki kadın Julian Assange'ın kendilerine tecavüz ettiğini ileri sürerek ifade verdi. İsveç hükümeti, Assange'ın tutuklanması için uluslararası arama emri çıkardı. Assange gizli belgeleri yayınlamaması için kendisine karşı çirkin bir kampanya başlatıldığını belirterek "tecavüz" suçlamalarını reddetmişti. 
İSVİÇRE SIĞINMA TALEBİNİ KABUL ETMEDİ
Wikileaks kurucusu Julian Assange ayrıca hayatının tehlikede olduğunu belirterek İsviçre hükümetinden geçtiğimiz ekim ayında sığınma talebinde bulunmuştu. İsviçreli yetkililer, Assange'ın sığınma talebini reddetmiş, gerekçe olarak da İsveç'te aleyhine açılan tecavüz davasını göstermişti.