WikiLeaks internet sitesi tarafından açıklanan gizli belgelerde adı geçenlerden biri olan Milli Savunma Bakanı vezdi Gönül'den bir açıklama geldi.
Gönül, açıklanan bazı gizli ABD belgelerinde kendisine izafe edilen bazı ifadelerden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.
Bakan Gönül, Wikileaks adlı internet sitesinde yer alan ve Ankara'daki ABD Büyükelçiliğinin raporlarına atfedilen belgelerde adının geçtiğini öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:
''Wikileaks adlı sitede dönemin ABD Büyükelçisi'ne iç politika ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptığım iddia edilmektedir.
Milli Savunma Bakanı olarak, büyükelçilerle görüşmemiz belli bir format dahilinde yapılır. Bütün bu görüşmeler kayda alınır, zabıt tutulur. Ayrıca bu görüşmelerde bakanlığımızın Genel Plan ve Prensipler Dairesi Başkanı amiral mutlaka bulunur. Ayrıca ziyaretin konusuyla ilgili kişiler de mutlaka bulundurulur.''
Bu görüşmelerde tutulan zabıtların gizlilik dereceli olmadığını belirten Gönül, ''Bütün bu tedbirlere rağmen şahsıma izafe edilen gerçek dışı ifadelerden dolayı fevkalade üzüntü duyduğumu belirtir, durumu kamuoyuna saygı ile duyururum'' dedi.