Aralık ayını batı bölgelerimiz, mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığıyla karşılıyor. Marmara’da hava sıcaklığı, lodosun etkisiyle aralık ayının ilk günlerinde 25 derece civarında seyredecek. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde ise etkili yağış var...

Aralık ayına girmemize rağmen hava sıcaklıklarının özellikle batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşlarda şaşkınlık yaratıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, lodos bu hafta da Marmara Bölgesi’nde etkisini sürdürecek. Lodosla birlikte hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar ulaşacak.

1-3 DERECE ARTIŞ
Sıcaklıklar, güney kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak,mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Sadece Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacak. Rüzgâr genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara’nın kuzeyinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Meteoroloji’nin verdiği bilgiye göre önemli merkezlerimizdeki hava durumu şöyle olacak.

BURSA SANKİ YAZ
Bu hafta hava sıcaklığı İstanbul’da 22-24 derece, Balıkesir’de 22-23 derece, Çanakkale’de ise 21-22 derece olacak.

Aralık ayındaki uzun yıllar ortalaması 7.2 derece olan Bursa da, kasımayının son günlerinde olduğu gibi, kış mevsiminin ilk günlerini 25 derece civarında geçirecek.

İç Anadolu parçalı ve az bulutlu, Ankara’da sıcaklık 19 derece olacak.

İzmir parçalı bulutlu geçerken sıcaklık 23 derece civarında seyredecek.

Antalya ise parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklık 22 derece.

Samsun, parçalı ve çok bulutlu 20 derece, Erzurumparçalı ve az bulutlu eksi 5, Diyarbakır ise az bulutlu ve açık 19 derece olacak.

TRAKYA’DA YAĞIŞ
Yapılan son değerlendirmelere göre Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Kırklareli’nde son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 38.5 kilogram olarak kaydedildi.