Gaziosmanpaşa'da yol üzerinde güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet ekiplerine yönelik ses bombalı saldırı düzenlendi. Olayla can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

CANKAYBI YOK

Olay, Karayolları Mahallesi Avrupa Konutları Abdi İpekçi Caddesi üzerinde akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bölgede yasadışı eylem beklentisi üzerine tedbir amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ses bombası atıldı.

HARAKET HALİNDEKİ OTOMOBİLDEN

Hareket halindeki bir otomobilden fırlatılan ses bombasının patlaması sonucu küçük çapta bir panik yaşandı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen takviye polis ekipleri, çevrede inceleme başlattı. Kaçan saldırgan yada saldırganların yakalanması için operasyon başlatılırken, olay yerinde toplanan deliller incelenmek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

AVRUPA KONUTLARI TEM

Bomba atılan yerin Gaziosmanpaşa'nın gettosu olarak adlandırılan AVrupa Konutları TEM'in giriş kapısında olması dikkat çekti. Avrupa Konutları TEM, PKK eylemleriyle bilinen Gaziosmanpaşa Karayolları mahallesinde yer alıyor. Avrupa Konutlarında mahalle halkının tam aksine İstanbul'da birçok holdingin üst düzey görevlileri ve bürokrat ve işadamlarının ağırlıklı olduğu kişiler ikamet ediyor.