Gaziosmanpaşa’da 2010 - 2011 Eğitim ve Öğretim yılı Karlıtepe Mahallesi’nde yer alan Mithatpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Törene, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Arif Parlakkılıç, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol bugün başlayan 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
2010 - 2011 eğitim ve öğretim yılının tüm ülkemize başarılar getirmesini dileyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol “Eğitimle ve çok çalışarak çağdaş ülkeler seviyesine ulaşacağımızı hiçbir zaman unutmamalıyız.  Bu nedenle tüm yaşantımız süresince bilgi dağarcığımıza ne kadar çok şey kazandırırsak hayatta da o kadar başarılı olacağımız çok açıktır’’dedi.
 
Mesajında başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar dileyen Dr. Erhan Erol, özetle şunları söyledi; 

Değerli öğrenciler, hepimizin çok iyi bildiği gibi Türk ulusunun dünyadaki hedefi “Çağdaş Uygarlık Düzeyini’’ aşmaktır. Çağdaş uygarlık düzeyini onu taklit ve takip ederek aşamayız. Uygarlığın oluşumuna mutlak surette yapıcı ve yaratıcı ortağı olarak katılmamız gerekir. Tüm bunların kaynağında da en önemli değer alınan eğitim ve bu eğitimin kaliteli yaşama aktarılmasıdır. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolundaki hedefi eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmaktır. Ülkemizin güvencesi ve geleceği olan öğrencilerimiz; sizlerle her zaman gurur duymakta olduğumuzu sakın unutmayın. Büyük Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe ulaşmak için bilgi ve teknoloji yolunda sizlere büyük görevler düşmektedir. Ülkemiz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış, eğitim fiziki ve donanımsal sıkıntılarını çözmüş olmalı; her yönden donanımlı, bilgili ve aydın gençler yetiştirir konuma getirilmelidir.
Sevgili Öğretmenlerimiz, damıtılmış deneyimleri, vermeye hazır, sevgi dolu yürekleriyle yine aramızdalar. Öğretmenlerimiz, sadece öğreten değil, her zaman, ömür boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, nitelikli insan yetiştirmek gibi kutsal bir görevi yaşam biçimi haline getirmişlerdir. Bizleri yetiştiren, bu noktalara getiren, emek veren, bizi eğiten ve ülkemize en büyük hizmeti veren değerli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Tüm bu dileklerimle, 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize, öğretmenlerimize,  Türk Milli Eğitim Ordusuna başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.