Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, protestocu üniversite öğrencilerine karşı bugüne kadar hiçbir zaman suç duyurusunda bulunmadığını söyledi. Devlet yöneticilerine yumurta ile saldırmanın demokratik özgürlükler içerisinde yer almayacağını aktaran Erdoğan, "Kimse özgürlük ortamından istifade ederek, bu hakkı başkalarını susturmak, konuşturmamak, şiddet uygulamak olarak kullanamaz." dedi.

Rektörlerle bir araya gelen Erdoğan, son günlerde yumurtalı saldırıda bulunan öğrencilere gönderme yaptı. Son olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a yönelik yumurtalı saldırıyı gündemine alan Erdoğan, "Bir konferansa gelen, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Anayasa Mahkemesi Başkanı, kim olursa olsun o insanlara yumurtada saldırıda bulunmak, ayakkabıyla saldırıda bulunmak demokratik özgürlükler içerisinde yer almasa gerekir diye düşünüyorum. Düşünceyi düşüncenizle eleştirebilirseniz eğer onu antitez üretmek suretiyle zayıflatabilirseniz taktire şayan olursunuz. Diğerleri bir aczin ifadesidir. Kimse buna bir demokratik ortam süsü veremez hiç kimse demokratik ortamdan özgürlük ortamından istifade ederek bu hakkı başkalarını susturmak, konuşturmamak, şiddet uygulamak olarak kullanamaz.

Özgürlük ortamını eleştiriye tartışmaya sorgulamaya açık olmalıdır. Hakaretlerle bu süreci devam ettirmek de yanlış insanları susturmaya çalışmak ifade özgürlüğü değildir. Üniversitesi için yatırım yapan, destek veren, açılışa gelen devlet yöneticilerine karşı öğrencileri kışkırtmak eyleme sevk etmekte özgürlükten yana olan bir şey değildi
r." diye konuştu

Tayyip erdoğan rektörler ile bir araya geldi



Birilerinin, "Üniversitelerde protestocu gençlerin maruz kaldığı muamele nedir?" diye sorabileceğini aktaran Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Benim bu konuda hiçbir suç duyurum olmamıştır. Mesele tamamen yargının tasarrufudur. Hatta yaşandığı söylenen olaylardan bile haberim olmamıştır. Gazete haberlerinden sonra bilgi sahibi olmuşumdur. Protestonun kırıp dökmek olmadığı, şiddete başvurmak olmadığı, demokratik hak olan protestonun yakıp yıkma ile yan yana gelemeyeceği bir gerçektir."