Eyüp Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Alibeyköy Cem Evi Kültür Salonu dün (17 Ocak Pazar) açıldı. Açılış törenine Eyüp Belediyesi Başkanı İsmail Kavuncu, Başkan yardımcıları ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül katıldı.

Salonun açılış kurdelesini Başkan İsmail Kavuncu ile Hüseyin Güzelgül birlikte kesti. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Kavuncu, Karadolap'ta tapu sorununun en kısa zamanda çözüleceği müjdesi verdi ve şunları söyledi:
"Sizlerin sorunlarınızı yakından dinlemek için mahallelerde değişik etkinlikler yapmaya, projeler üretmeye çalıştık. Bizler omuz omuza verdiğimiz sürece sorunları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Buradan Karadolaplı vatandaşlarımıza sesleniyorum. Karadolap Mahallemizin tapu sorununu çözüyoruz. 2005 yılında tamamen iyi niyetlerle yola çıkılarak hazırlanan kentsel dönüşüm teklifini geri çekiyoruz... Bu teklif, o günün şartlarına göre alınmıştı. Buradaki halkımızın fikirlerini ve bölge şartlarını dikkate alarak yeni bir strateji belirledik. Konu Büyükşehir Belediyemizin gündeminde. Yakında bu konudaki kriterleri açıklayacağız. Hepimiz aynı yolda yürüyoruz, bu yürüyüşte omuz omuza ve el ele olduğumuz sürece ülkemizin çok daha müreffeh noktalara geleceğine inanıyorum... Bizler bu amaç ve düşünceyle hizmet ediyoruz. Ben Eyüp halkına ayrım yapılmaksızın hizmet etmek için geldim ve Belediyemiz de bu çalışma felsefesiyle hareket etmektedir. Göreve geldiğim günden bugüne geçen sürede sizlerin sıcaklığını, samimiyetini ve dostluğunu gördükçe mutlu oluyorum. Farklı değerleri ve farklı kültürleri aynı mozayik içerisinde barındıran güzel ülkemizde, sevgi, birliktelik ve hoşgörü duygularıyla hareket etmeliyiz..."

Açılışın ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül, Başkan İsmail Kavuncu'ya teşekkür plaketi verdi.