Hükümet haksız yardım ve yeşil kart alanların önüne geçmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çalışabilir durumda olup da yeşil kart sahibi veya yardım alanlara İŞKUR aracılığıyla devlet üç kez üst üste iş teklifinde bulunacak.
Çalışmayanların yeşil kartı ve sosyal yardımları kesilecek. Böylece hem yeşil kart ve yardım istismarının önüne geçilecek hem de İŞKUR’un işlevselliği artırılacak.

Yapılan çalışma hakkında HABERTÜRK’e konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, şunları söyledi: “Şimdi biz, yeşil kart ve sosyal yardım almaya gelen ve çalışabilecek durumda olanlara, ‘mademki muhtaçsın önce İŞKUR’a kayıt yaptır’ diyoruz. Yardım için İŞKUR kaydını ön şart koşuyoruz. Bu konuda Çalışma ve Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüyoruz. Yeşil kart veya yardımdan faydalananlara İŞKUR aracılığıyla en az üç kez iş teklifinde bulunulacak. Eğer iş teklifini kabul etmiyor ve çalışmazsa, demek ki o muhtaç değil veya işi tembelliğe vuruyor, o kişi sistemde devre dışı kalacak. Bunun için kanun çıkmasına gerek yok. Bunu genelgelerle yapabiliriz.”