Patlayan logardan fışkıran sular sokağı dereye çevirdi.


İstanbul'da aralıklarla etkili olan yağmurla birlikte Avcılar Gümüşpala Mahallesi Kırımızı Fener Sokak'ta bulunan bir logar patladı. Sokağı dereye çeviren kanalizasyon suları çevre sağlığını tehdit ederken, sokak sakinleri duruma tepki gösterdi. Evlerinin önüne küreklerle taşıdıkları kumla setler yapan sokak sakinleri belediye ve İSKİ'ye teğki gösterdi

İSKİ EKİPLERİ İLGİLENMEDİ İDDİASI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin patlayan logarla ilgilenmediğini iddia eden sokak sakinleri her yağmurda benzer manzaraların yaşandığından dert yandı. İstanbul'da gün boyu etkili olan yağışla birlikte patlayan logardan akan sular sokağı dereye çevirdi. Taşan logarın suları sokak içinde bulunan zemin katlardaki bazı evlerin içlerine dolarken, vatandaşlar tarafından aranan İSKİ ekiplerinin 'sabah geleceğiz' dediği iddia edildi. Vatandaşlar kaldırımlardan taşan suları küreklerle getirdikleri kumlarla oluşturdukları setlerle durdurmaya çalıştı.

VATANDAŞLAR EVLERİNİN ÖNÜNE SET KURDU

Murtaza Bulut ve Ayşegül Bulut'un zemin katta bulunan evlerinin içinede su doldu. İSKİ ekiplerinin yarın gelir bakarız diyerek kendini yüzüstü bıraktıklarını iddia eden Murtaza Bulut, dışarıya kumlarla seti kurmasaydık evin içi tamamen göl olacaktı dedi. Evinin içine dolan kanal suları karı-koca tarafından temizlendi. Bir mahalle sakini her yağmurda sokaktaki logarların patladığını, pis kokuların yayıldığını ve sokaklarğın pis sularla kaplandığını söyledi.