ROL aldığı “Leyla’nın evi” adlı tiyatro oyunundan çıkışta evine dönerken geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Onur Bayraktar, dün son yolculuğuna uğurlandı. Ölümüyle tüm sanat dünyasını yasa boğan oyuncu için önce Akatlar Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törenin ardından cenazesi Ortaköy Camii’ne getirilen Bayraktar, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
Bayraktar’ın annesi Fevziye Bayraktar, babası İrşat Bayraktar, abisi Levent Bayraktar, amcası Selahattin Bayraktar ve sevgilisi Tuğçe Kadıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda oyuncu arkadaşının katıldığı cenaze töreni boyunca Sarp Akkaya, Doğa Rutkay, Ece Uslu ve Bayraktar’ın eski sevgilisi Ahu Türkpençe gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören sırasında ayakta durmakta zorlanan İrşat Bayraktar ise sonunda gözyaşları içinde bir koltuğa yığıldı. Acılı baba yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.
İNTİHAR ETMİŞ OLAMAZ

Yakın arkadaşları, Bayraktar’ın aslında çok iyi motosiklet kullandığı ve bunun kaza değil de intihar olabileceği iddialarıyla ilgili soruları da yanıtladı. Sarp Akkaya “Benim bir ablam, bir ikiz kardeşim, bir de Onur’um vardı. 15 yılımız beraber geçti. Çok canım yanıyor. İddia edildiği gibi ihtihar söz konusu olamaz. O bir yazardı. Eli kalem tutan insandı. Twitter’a yazdıkları onun düşüncelerinden sadece biriydi. Bu yaptığı ona yakışmadı” dedi.

DOSTLARI NE DEDİ

Doğa Rutkay: “15 sene önce konservatuvarda tanıştık. Bizimki ilk görüşte aşk gibiydi. Beni çok ciddi eğitmiştir. Üç sene beraber oyun oynadık. Beraber çapkınlık dahil pek çok şey yaptık.”

Dağhan Külegeç: “Motorlarımızı internetten beğenip birlikte almıştık. Çok düzgün bir adamdı. Çok üzgünüm.”
Ahu Türkpençe, eski sevgilisi Onur Bayraktar’ın cenaze töreninde tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.


Volkan Severcan: “Motor sevgisi at binmekten geliyordu. Tiyatro camiası şokta. Çok uzun zamandır sıkıntılıydı ama son zamanlarda keyfi yerine gelmişti. Mükemmel bir oyuncu, çok iyi bir insandı.” 

ONUR BAYRAKTAR KİMDİR

Samsun'da 1979 yılında doğan Onur Bayraktar, 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Çeşitli TV dizilerinde oynayan Bayraktar, Nedim Saban'ın kurucusu olduğu Tiyatrokare'nin oyuncuları arasındaydı. Son olarak “Kapalıçarşı” dizisinde “Timur” karakterini canlandıran Bayraktar, 'Güldünya', 'Sessiz Fırtına', 'Şöhret' gibi dizilerde rol almıştı.