40’ıncı yılına yeni imajıyla girecek olan TÜSİAD, logoyu da değiştiriyor. Yeni logo için düzenlenen yarışmada 20 bin lira ödül var.
Patronlar kulübü olarak bilinen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 40’ıncı yılında imaj değişikliğine gidiyor. Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ardından Ümit Boyner’i başkanlığa getiren TÜSİAD önce logoyu değiştirecek, ardından da dernek ismindeki ‘işadamı’ kelimesini çıkaracak.
Star gazetesinin haberine göre, yeni logo ise düzenlenecek bir yarışma ile belirlenecek. TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, seçilen logo onaylandığı tarihten itibaren kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak TÜSİAD’ı temsil eden tüm mecralarda resmi logo olarak kullanılacak. Kazanan yarışmacı 20.000 lira ödülün sahibi olacak. Yarışmaya katılmak isteyenler TÜSİAD’ın tüzüğünde belirlenen amaçlar çerçevesindeki kavramlarını dikkate alarak yeni bir logo tasarlayarak 10 Ocak 2011 tarihine kadar başvurabilecek. Yarışma sonucu ise 20 Ocak’ta açıklanacak.
İSMİ DE DEĞİŞİYOR
Yarışmayla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bir mesaj yayınlayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD’ın 40’ıncı yılına yeni logosuyla girmeyi amaçladığını ve yeni logonun, katılımı herkese açık bir yarışmayla belirleneceğini duyururken “Logo tasarımında sadece TÜSİAD markası kullanılacak. TÜSİAD açılımında isim değişikliği olsa bile genel kurula kadar belli olmayacak. Logoda her halükarda sadece TÜSİAD markasını kullanmayı arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.
ESKİ BAŞKANLAR ONAY VERDİ
Aralarında Rahmi Koç, Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Cem Boyner’in bulunduğu eski başkanlar geçtiğimiz ay toplanarak TÜSİAD’ın 40’ıncı yıl programını görüşmüş, toplantıda dernek isminden ‘işadamı’nın çıkarılmasına onay verilmişti. Ancak işadamlarının yerine ‘iş insanları’ mı ‘iş dünyası’ mı kullanılacağına ilişkin karar netleşmemişti. Boyner de yaptığı açıklamada “İşadamı kelimesi çıkarılacak ama yerine hangi kelimenin getirileceğine karar vermedik. İş insanları kelimesi gündeme geldi ama olmayabilir” demişti. Boyner’in başkan seçilmesinin ardından TÜSİAD’da değişim başlamış, MÜSİAD ve DİSK ile ilk buluşma gerçekleşmişti.
Laik, özgürlükçü ve liberal bir logo aranıyor
Yarışmayla ilgili internet sitesinden yapılan duyuruda TÜSİAD’ın amacının “insan hakları evrensel ilkelerinin, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin, laik hukuk devletinin, katılımcı demokrasi anlayışının, liberal ekonominin, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarının ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamak” olduğu belirtilerek adayların logo tasarlarken bu amacı dikkate almaları da istendi.