Kriz nedeniyle 2009 yılında farklı ürün tiplerine göre yüzde 14 ile 20 arasında pazar kaybeden çatı sektörünün fuarda yapılan yeni iş bağlantıları sayesinde yeniden atağa geçmesi bekleniyor. Türkiye genelinde 2 milyar dolar büyüklüğe sahip çatı sektörün 2011'de yüzde 15 büyüme göstermesi bekleniyor. Fuar, 28 Kasım'a kadar İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Dünyada konusunda tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan fuar, CNR Expo Fuarcılık AŞ tarafından ÇATIDER ve KOSGEB desteğinde düzenleniyor.

Ulusal ve uluslararası boyutta sektörün en geniş şekilde temsil edilebileceği bir platform oluşturma amacı taşıyan fuara 100'ün üzerinde firma katılıyor.

Enerji tasarrufu sağlayan çok amaçlı çatıların yanı sıra, kendi enerjisini üreten, yeşil çatı gibi birbirinden yeni teknolojilerin sergileneceği fuarı, sektör profesyonelleri ve kış gelmeden yalıtım yaptırmak isteyenlerin ziyaret etmesi bekleniyor.

Dünya genelinde 50 milyar dolar büyüklüğe ulaşan çatı kaplama sektöründe Türkiye'deki pazarın büyüklüğü 2 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Kriz nedeniyle 2009 yılında farklı ürün tiplerine göre yüzde 14 ile 20 arasında pazar kaybeden sektörün, fuarda yapacağı yeni iş bağlantıları sayesinde atağa geçmesi bekleniyor.

Sektör yetkilileri, ekonomik krizin etkilerinin de azalmasıyla 2010-2011 döneminde pazarın yüzde 15 büyüyeceğini ifade ediyor. 100'ün üzerinde firmanın 20 bin metre kare alanda stand açtığı organizasyona 50 bin ziyaretçi bekleniyor. Yurt dışından ise Almanya, Belçika, Suudi Arabistan gibi ülkeler başlıca katılımcılar arasında yer alıyor. Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ülkeleri, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Lüksemburg, Avusturya, Çin, İspanya, İtalya ve Hollanda ise 6. Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı'nın ziyaretçi ülkelerinden bir kısmını oluşturuyor.