Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen liseli iki arkadaş okula gitmek için yolun karşısına geçerken hızla gelen otomobilin altında kaldı. Zeynep Didem Çakar yaşamını yitirirken Ezgi Nil Topuz ağır yaralandı. Ezgi’nin ablasının da 8 yıl önce kazada öldüğü anlaşıldı

Bursa’da birlikte fizik sınavına hazırlanan Zeynep Didem Çakar (15) ile Ezgi Nil Topuz (15), dün öğle saatlerinde güle oynaya okula giderken hızla gelen otomobilden kaçamadı. Can arkadaş olan liseli kızlardan Zeynep Didem yaşamını yitirirken hastaneye kaldırılan Ezgi Nil yaşam savaşı veriyor. Genç kızların evden neşe içinde yola çıkışı apartman ve asansör güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Fatih Lisesi 2. sınıfta okuyan Ezgi Nil Topuz, önceki gün okul çıkışı fizik sınavına hazırlanmak için arkadaşı Zeynep Didem Çakar’ın 100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki evine geldi. Ailesinden izin alan Ezgi Nil, geceyi arkadaşının evinde geçirdi.

Dün öğle saatlerinde evden çıkan Zeynep Didem ile Ezgi Nil okula gitmek için durağa yürüdü ve yaya geçidi olmayan yolda karşıya geçmek istedi. Bir minibüs durup yol verirken hızla gelen Güner Çalışkan (32) yö ne ti min de ki otomobil iki arkadaşı altına alıp sürükledi. Ambu lans la has ta ne ye gö tü rü lür ken Zeynep Didem Çakar hayatını kaybederken, ağır yaralanan Ezgi Nil Topuz, Uludağ Üniversitesi’nde yoğun bakıma alındı.

ABLASI KAZADA ÖLMÜŞ

Kazada en yakın arkadaşını kaybeden, kendisi ağır yaralanan Ezgi Nil’in ablası Sinem Topuz’un 8 yıl önce yine trafik kazasında can verdiği ortaya çıktı. Öğretmen olan Saffet Topuz ve Zeynep Topuz’un tek çocuğu olan Ezgi Nil’in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Abla Sinem Çakar, cenazede kardeşinin bez bebeğini elinden hiç bırakmadı. Baba Sinan Çakar kızının tabutuna sarılırken, anne Ümmügülsüm Çakar, “Ben bu örtüyü çeyizin için işlemiştim. Tabutuna mı koyacaktım?” diyerek ağıtlar yaktı.