KANAL D’nin reyting rekortmeni dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, geçtiğimiz salı gecesi 10’uncu bölümüyle ekrana geldi. Bölümün en duygusal sahnesinde çalan “Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak” adlı şarkı, ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu. Şarkının önce Yeliz tarafından seslendirildiği sanıldı. Ancak ünlü şarkıcı, şarkıyı kendisinin değil, Gönül Turgut’un okuduğunu açıkladı: “Şarkıyı söyleyen ben değilim. Çok isterdim ama bu şarkı söylendiği zaman ben de dizideki Osman kadar küçüktüm. Söyleyen Gönül Turgut. Müthiş ses!” Mary Hopkin’in “Those Were the Days” şarkısından Türkçe’ye çevrilen “Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak”, dizinin ardından internet kullanıcılarının da ilgi odağı oldu.

Türkiye’nin ilk caz sanatçılarından
ençliğinde sanatçı olmak isteyen Gönül Turgut, ailesinin karşı çıkmasına rağmen hayalini gerçekleştirdi ve Türkiye’nin ilk caz sanatçılarından biri oldu. Turgut, sahne çalışmalarına 1960’larda başladı. 1970’lerin başında Beşiktaş’ın eski başkanlarından merhum Mehmet Üstünkaya ile evlendi. Evlendikten sonra da müzik hayatı sona erdi. Sosyetenin gözdelerinden Aslı Üstünkaya’nın da annesi olan Gönül Turgut, “Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak” şarkısıyla, 1960’lı yılların ortalarında büyük ses getirmişti.

 Benim için sürpriz oldu

Gönül Turgut ise severek izlediği dizide kendi sesini duyunca çok duygulandığını söyledi: “Öyle Bir Geçer Zaman ki’yi severek izliyorum. Şarkının dizide kullanılacağını biliyordum, fakat hangi bölümde olduğunu bilmiyordum. Zamanlama açısından bana da sürpriz oldu. Salı akşamı izlerken birden kendi sesimi duyunca çok duygulandım. Şarkının sözleri öyküye o kadar uymuştu ki, çok hoşuma gitti. Kendi sesimin renginden ve şarkının sözlerinden etkilendim. Birkaç şarkımı daha kullanacaklar, fakat hangileri olduğu henüz belli değil.” Turgut, sesinin Yeliz’e benzetilmesi hakkında da “İlk defa sesimi Yeliz’e benzettiler ama onun sesini de beğenirim” dedi.
 


İŞTE O ŞARKI
Günler bak nasıl geçiyor bir bir
Geriye dönmek mümkün değil
Söyle kaç günlük ömrümüz kaldı
Kaç gün kaldı hiç belli değil
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak
Bilmiyorsun yarın ne olacak
Gününü gün et sen
Gül eğlen neşelen
Bir daha geri gelmiyor giden
Belki şimdi sen gençsin güzelsin
Güvenme sakın bu günlerine
Bir gün elveda diyeceksin
Sen hayata, sevdiklerine
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak
Bilmiyorsun yarın ne olacak
Gününü gün et sen
Gül eğlen neşelen
Bir daha geri gelmiyor giden
Ne aşklar vardır hep unutuldu
Hepsi bitti bir hayal oldu
Biraz kıskançlık birkaç hatıra
İşte aşkın hayatın sonu