İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vatan Caddesi'ndeki resmi törenlerin iptaliyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'teki Vatan Caddesi'nde yapılan kutlamalara ilişkin ''yer değişikliği yapılsın'' şeklinde öneriler olduğunu hatırlatarak, ''29 Ekime de çok az bir süre kaldı. Kısa sürede yer değişikliği yapmak mümkün değil'' dedi.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde incelemelerde bulunan Mutlu, gazetecilerin Vatan Caddesi'ndeki resmi törenlerin iptaline ilişkin sorularına yanıtladı.  Mutlu, ''Vatan Caddesi'nde kutlamalarla ilgili 'yer değişikliği yapılsın' şeklinde birtakım öneriler var, ama 29 Ekim'e de çok az bir süre kaldı. Kısa bir sürede yer değişikliği yapmak mümkün değil. Bu tür kararları alırken de bütün tedbirleri göz önünde bulundurarak almanız gerekir'' dedi.

Trafik büyük sorun

Mutlu, şunları söyledi:

''Bunlar çok iyi hesaplanarak mutlaka değerlendirilmiş ve belirlenmiş olan yerler. Bu tür yerlerin şayet trafiği göz önünde bulundurarak farklı nedenlerle yerlerini değiştirmek gerekirse aynı standartları orada da sağlamanız gerekir. O standartlarda yerleriniz varsa bunu belki değiştirme imkanınız olur. Trafik, İstanbul'un önemli problemlerinden biri. Yapılabilecek her türlü tedbiri almayı arzu ederiz, ama bu tedbirin farklı alanlarda farklı problemleri de beraberinde getirmemesi lazım. Bayramlarımızı, milli günlerimizi coşkulu bir şekilde yaşamak hepimizin ortak dileği, ama bunu yaparken tabii ki farklı sıkıntıları da yaşamamak için ayrıca düşünmemiz lazım. 29 Ekime çok az bir süre varken böyle bir değişiklik söz konusu değil, ama bunu emniyet tedbirleri noktasında daha sıkıntısız bir şekilde nasıl çözebiliriz. Arkadaşlarımız zaten çalışıyor.''