İstanbul, dev bütçesiyle 14 bakanlığa eşit ancak yine de itiraz var. İşte Kadir Topbaş'ın o açıklaması;
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin 2011 yılı bütçesine ilişkin, ''Bugün burada konuştuğumuz bütçe 12 bakanlığın bütçesinden daha büyük ancak biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz'' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, 6 milyar 700 milyon TL olarak belirlenen 2011 yılı bütçesi görüşüldü. 
Toplantıda yaptığı konuşmasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Dünya Başkanlığı görevine getirildiğini hatırlatan Topbaş, ''2010-2013 yılları arasındaki görev süreci boyunca, Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma hedeflerini ana tema alan ve kendi içindeki bir çok maddeyi değerlendiren bu birlikte daha aktif bir rol oynayacağız, UCLG'yi daha ileri derecede temsil edeceğiz, BM nezdinde UCLG'yi daha farklı konuma getireceğiz'' diye konuştu.
''İSTANBUL DÜNYA TARAFINDAN TAKİP EDİLİR HALE GELDİ''
Topbaş, İstanbul'un dünya tarafından takip edilir hale geldiğini, UCLG Dünya Başkanlığı görevinin kendisine verilmesinin İstanbul'un geldiği noktanın tescili anlamını taşıdığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini arayarak kutladığını ve dünyanın birçok teşkilatında sadece komisyonlara aday olabilmenin bile bir sorunken, bu kadar büyük ölçekte ilk defa bir Türk'ün başkan seçilmesinin gurur verici olduğunu belirttiğini kaydeden Topbaş, İstanbul'da 7 yılda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Topbaş, ''Biz bu meclise, siyaset yerine hizmet üreten bir anlayışı getirmeliyiz. Şehircilik hamlelerimiz, başka kentlere örnek olmaya başladı. İstanbul, bütün dünya şehirlerinden daha temiz, daha estetik olma yolunda'' dedi.
2011 YILI BÜTÇESİ
Topbaş, 2011 yılı bütçesine ilişkin de, ''Arzumuz 2011 bütçesiyle bu şehri daha ilerilere taşımak'' dedi.
Belediyenin 2011 yılı bütçesinin 6 milyar 700 milyon TL olduğunu, geçtiğimiz yılın bütçesine göre yaklaşık yüzde 6'lık bir artış bulunduğunu belirten Topbaş, , bu bütçenin 4 milyar 159 milyon TL'sini yatırım ve hizmetler için ayırdıklarını, bu miktarın toplam bütçenin yüzde 62'sine denk geldiğini söyledi.
İstanbul BÜyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımların Türk ekonomisini de canlandırdığını belirten Topbaş, Türkiye'deki yatırımların 4'te birini İstanbul'un yaptığını ifade etti.
Topbaş, ''Bugün burada konuştuğumuz bütçe 12 bakanlığın bütçesinden daha büyük ancak biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz'' dedi.
DEPREM
Deprem İstanbul için son derece önemli bir konu'' diyen Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:
''Depremle ilgili atılacak her adım, bu şehrin geleceği için çok önemli. Günlük en büyük problem ulaşım gibi görülmekle birlikte aslında en büyük sorun depremdir. Hep beraber, ortak akılla bu şehrin geleceğini kurtarmak zorundayız ağır bedeller ödemeden. Bu bedeli sadece İstanbul değil, Türkiye öder, dünya öder.'