Sultangazi Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıkları hızla tamamlıyor.

Kurbanlık Satış Alanı’nı, Esentepe Mahallesi’ndeki Halk Ekmek Fabrikası yanında organize eden Sultangazi Belediyesi, genişletilmiş sosyal donatılarıyla birlikte 600 adet tek tip satış çadırı yapıyor.

Mavi-beyaz renklerde ve 7 m X 14 m ebatında yapılan çadırların numaralandırılacağı ve müracaat sırasına göre isteyenin istediği çadırı alabileceği kaydedildi.

Çadırların 3000 TL ile 3500 TL fiyatla satıldığı ve satış işlemlerinin başladığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl Sultangazi’de kurbanlık satan 350 kişiye davet mektubu gönderilerek, bu yıl da öncelik kazanmaları sağlandı.

SOSYAL DONATILAR ARTIRILDI

Hazırlıkların Kurban Bayramı’na 15 gün kala tamamlanacağı alanda bu yıl sosyal donatıların da daha fazla olduğu kaydedildi. Buna göre, tamamı stabilize malzeme ile kaplanan alanda sosyal donatı alanları beton zeminle kaplandı. Bir noktadan giriş, diğer noktadan çıkış olarak dizayn edilen ve ücretsiz otopark imkânı olan Kurban Kesim Alanı’nda müdürlük (idare) çadırı, 2 adet kafeterya, 2 adet mescit, yeterli miktarda duş ve tuvalet yapıldı. Kesim konteynırı da talep doğrultusunda geçen yıla göre artırılacak.