Terör örgütünde hissi ilişki, evlilik, yolsuzluk, zimmete para geçirme, cinsel taciz, çeteleşme ve kaçışların önüne geçilemiyor. Tüm bunlar ise örgütü dağılma noktasına getirdi.
Terör örgütü PKK'nın İsviçre'nin Biel kentinde bulunan paravan derneğinin başkanlığını yapan H.M. adlı kişi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören B.M. ile gizlice evlendi.
Kandil'e çağrıldı
PKK terör örgütünde ''hissi ilişki'' ve ''evlenme''nin yasak olması nedeniyle, H.M. dernek başkanlığından uzaklaştırıldı. Olayın duyulmasının ardından evli çift ''özeleştiri'' için Kandil'e çağrıldı. Ancak, söz konusu çift öldürülme korkusu dolayısıyla örgütten kaçarak kayıplara karıştı.
Terör örgütü PKK içerisinde ''aşk'' ve ''evlilik'' yasak olmasına ve ''yoz ilişki'' olarak nitelendirilmesine rağmen, ''evlilik ve aşk ilişkisi'' gibi nedenlerle bugüne kadar örgütte çok sayıda kaçış ve infaz yaşandı. Buna karşılık, örgüt üst düzey sorumlularının bu yasaktan muaf tutulduğu belirtiliyor.
Tacize uğrayan kadınlar
Örgüt üst düzey sorumlularının cinsel tacizine uğrayan, Almanya'da ''Canan'' kod adlı Ö.A, İngiltere'de ''Zelal'' kod adlı A.P, İsviçre'de ''Zekiye'' kod adlı F.O, Belçika'da ''Berivan'' kod adlı N.K, İtalya'da ''Nujin'' kod adlı Z.T, İran'da ''Amina'' kod adlı A.A, Irak'ta ''Cudi'' kod adlı G.İ., Fransa'da ''Amara'' kod adlı A.Ö ile ''Hevindar'' kod adlı G.K, Yunanistan'da ''Dilda'' kod adlı E.Ü, Irak'ta ''Sterk'' kod adlı S.P, İsviçre'de ''Leyla'' kod adlı M.D, ve ''Zilan'' kod adlı S.B, Irak'ta ''Selma'' kod adlı S.A, Belçika'da ''Rozerin'' kod adlı S.S. adlı örgüt mensubu kadınlar ''ajan/işbirlikçi'' ilan edilirken, bunlardan bazıları öldürülmüş, bazıları ise örgütten kaçmayı başarmışlardı.