Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, basın toplantısında rüşvet aldığı iddialarını dile getiren gazeteciye “Sübyancı” diyerek hakaret etti.

Sarkozy’nin geçen cuma günü, Portekiz’in başkenti Lizbon’da NATO Zirvesi’nden sonra katıldığı basın toplantısında sinirlerine hâkim olamayıp bir gazeteciye ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı. Sarkozy’nin basın toplantısındaki ismi açıklanmayan gazeteciye “Sübyancı” dediği iddia edildi.

L’Express ve Mediapart haber siteleri, hakarete uğrayan gazetecinin Sarkozy’ye, Pakistan’a denizaltı satışından rüşvet aldığı ve bu paranın 1995 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası için harcandığı yolundaki iddiaları sorduğunu öne sürdü.

ARAŞTIRMA YAPTIRMIŞ

Sarkozy de bu soru karşısında öfkesine kapıldı ve gazetecilere “Bilmeden, araştırmadan yazıyorsunuz” diye çıkıştı. Öfkesi yatışmayan Sarkozy gazeteciye “Gizli servisten kimliğini açıklamayacağım biriyle görüştüm. Şundan eminim ki siz bir sübyancısınız” dedi.

Elysee Sarayı iddialar üzerine “Cumhurbaşkanı bir gazeteciye kesinlikle ‘Sübyancı’ dememiştir” diye açıklamada bulunarak haberi yalanladı.